Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniCe condimente folositi cand gatiti sosul de rosii pentru paste ?
-
acum 12 aniimi place foarte mult sa pun busuioc si oregano..... ii da un gust putin mai special
-
acum 12 aniEu, cel mai des, foloses : oregano, tarhon verde (are un miros asemanator cu cel de menta), usturoi si busuioc (atunci cand il gasesc verde, pentru ca uscat are un miros de tutun).
-
acum 12 anifetita mea adora pastele cu suc de rosii. Sucul de rosii e facut de Bica eu mai adaug la fiert doar putin zahar in rest e perfect
-
acum 12 aniVara trecuta am mancat la Chisinau, pe langa muuulte chestii absolut bestiale, un platou de legume cu un sos deosebit, m-am uitat in meniu: Platou de legume cu adjica :O . Am bagat la cap termenul si cand m-am intors in tara am apelat la google ca sa ma lamureasca.
Este vorba de un sos de rosii si ardei (kapia si/sau gogosari) in proportii variable trecuti prin separator, eu n-am separator, am apelat la blender pentru ardei, n-are aceeeasi consistenta, dar e tot gustos. Am remarcat ca proportia cel mai des recomandata era la 2 parti rosii/1 parte ardei.
Le dai pe toate prin separator si le fierbi ca pe sucul de rosii. Se poate folosi cand e gata, dar se poate imbutelia, capsa si steriliza pentru iarna.
Eu asta folosesc la sosurile pentru paste, pizza si altele.
Cand desfaci sticla pusa pe iarna, se poate folosi ca atare sau ii poti imbogati gustul dupa preferinte cu: usturoi zdrobit, mar ras, hrean ras (atentie mare, prima transha pe care am facut-o a iesit super picanta pentru ca am nimerit numai gogosari iuti)
In afara de busuioc, tarhon sau oregano, in functie de felul de mancare la care folosesc sosul, imi place fooooarte mult sa adaug cimbru, daca se poate proaspat, mai mult decat perfect, si frunze de dafin. Am facut o pasiune in ultima vreme pentru dafinul, folosit cu moderatie, la sosurile de rosii.
-
acum 12 aniMararul proaspat sau uscat e magnific in salate de rosii cu mozarella! si binenteles si oregano si tarhon
-
acum 12 aniDe curand am descoperit cuisoarele... au un miros fantastic (daca ar fi dupa mine le-as folosi ca odorizant de camera, pentru ca miros incredibil de frumos).
-
acum 12 aniEu cand pregatesc pentru paste un sos de rosii folosesc: 3 rosii proaspete pe care le pun la fiert si apoi le curat de pielita si le toc marunt marunt pe un fund de lemn. Apoi curat 3 catei de usturoi pe care ii sfarm si ii pun intr-un bol unde adaug un vaf de sare si amestesc continu cu ajutorul unei linguri de lemn adaugand treptat doua linguri de ulei pana se obtine o pasta. Peste usturoi adaug rosiile tocate marunt si amestec iar, pun o lingura de yaurt pentru a stinge usturimea usturoiului si una de bulion proaspat pentru a mentine culoarea de rosu aprins. Adaug apoi putin chimbir si se serveste!
-
acum 12 aniEu de obicei fac sosul de rosii din : rosii taiate cubulete, 2 catei de usturoi taiati rondele, putina sare si piper, putin ghimbir, jumatate de lingurita de oregano, jumatate de lingurita de menta proaspata sau uscata, si daca am pun si busuioc proaspat.