Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 aniNu este un moft somonul fume, este un aliment absolut necesar ptr organism, datorita bogatiei lui in Omega 3. Chiar daca este cald afara, putem sa pregatim o salata de somon fume cu avocado. Avem nevoie de 1 avocado, un plic de somon fume de 100 gr. Aceasta este cantitatea pentru 2 persoane.
Avocado trebuie sa fie copt bine. In momentul in care curatam coaja, ea trebuie sa se desprinda usor. Pentru aceasta opreatiune, folosim un cutit cu lama subtire. De obicei, cand cumpar avocado, il mai tin cca 2 zile intr-o fructiera, in bucatarie la temperatura camerei.
Somonul se scoate din ambalaj (este feliat si sub vid), se aseaza pe o farfurie intinsa si se taie in fasii. Daca vi se par prea mari aceste fasii, le mai taiati apoi in 2 sau 3 parti.
Avocado se curata si se taie in forma de cuburi cu latura de 1,2 - 2 cm grosime.
Cantitatea se imparte in doua, si se aseaza in alternanta somonul cu avocado, fara sa se amestece, deoarece se strica aspectul celor doua ingrediente. Se pune fff putina sare si zeama de lamaie dupa gust, fara sa adaugam ulei.
Aceasta este o salata aperitiv, cu gust deosebit datorita combinatiei interesante de peste afumat cu avocado.
Inainte de a o servi, pastrati-o minimum 1 ora in frigider. Nu uitati sa o acoperiti cu folie alimentara; altfel tot frigiderul va lua miros de peste afumat.
Incercati aceasta reteta si veti observa gustul ei deosebit.
-
acum 12 aniFoarte interesanta reteta....chiar sunt o iubitoare de somon fume, iar aceasta reteta de salata aperitiv este ceva inedit. Eu una nu am mancat niciodata avocado in combinatie cu somonul fume, dar este foarte interesant si sigur o s-o incerc.
-
acum 12 aniSi banala salata de cartofi poate fi innobilata daca-i adaugam fasii de somon fume. De fapt, aceasta salata capat un gust mai bun daca folosim orice fel de peste. In functie de ce am prin casa eu ii adaug peste marinat (hering, macrou sau chiar si sprot) sau orice fel de peste afumat (de preferinta pastrav sau somon). In cazul in care ii adaug peste afumat, renunt complet la masline. Mi se pare ca fura din gustul pestelui :D.