Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 aniVa prezint o reteta de tort absolut delicioasa si foarte foarte sanatoasa. Se stie deja ca prin alterare termica se distrug nutrientii alimentelor pretioase, asa ca am inceput sa imi indrept atentia catre prepararea retetelor fara coacere.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un robot de bucatarie / blender si o forma de tort cu baza detasabila.
Ingrediente si mod de preparare
Blat
200g migdale inmuiate cu o seara inainte (daca vreti blatul alb, trebuie sa le decojiti)
50g nuci romanesti
5 curmale inmuiate in prealabil
30g ulei de cocos
20g lapte de cocos
20g unt de cacao
Se adauga migdalele, nucile si curmalele in robotul de bucatarie si se pulseaza pana se obtine o compozitie sfaramicioasa.
Se topesc uleiul de cocos si untul de cacao pe baie de abur si se adauga impreuna cu laptele de cocos peste nuci.
Se mai pulseaza de cateva ori pana se incorporeaza totul.
Se ia forma cu baza detasabila, se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza uniform cu o spatula copozitia. Se da la frigider cel putin 2 ore.
Crema de vanilie
400g nuci caju inmuiate peste noapte
30g sirop agave + sirop de artar (sau miere)
25g ulei de cocos
30g unt de cacao
20g lapte migdale
cateva picaturi esenta de vanilie (daca aveti organica este si mai bine)
zmeura si capsune
Eu am un blender de mana, asa ca am pus mai mai intai nucile in robotul de bucatarie, am pulsat putin, apoi am adaugat celelalte ingrediente si am mai pulsat 2 minute.
Am rasturnat compozitia intr-o cana de plastic inalta si am folosit blenderul de mana pentru a face o crema foarte fina.
Se scoate blatul de la frigider si se unge cu un strat subtire din crema de vanilie.
Se adauga un strat de zmeura si capsune (puteti adauga doar zmeura) apoi se toarna si restul de crema si se da la frigider peste noapte.
Ganache de ciocolata
50g cacao (organica de preferat)
2 linguri sirop de agave sau miere
20g unt de cacao
20g lapte cocos
Se combina ingredientele intr-un vas si se amesteca energic cu un tel. Se scoate tortul de la frigider, se desprinde inelul formei si se indeparteaza, apoi se intinde uniform ganache-ul de ciocolata. Se orneaza cu capsune si nuca de cocos.
Pofta Buna!!!
Atasamente:cake.jpg 51K
-
acum 13 aniOMG, arata absolut delicios!!! Ms pentru minunata reteta. :*Come to the dark side...we have cookies... :D
-
acum 12 aniMmmm =P~ ce bine arata, trebuie incercat. :D
-
acum 12 aniarata extraordinar de bine...se pare ca sambata am multa treaba:)):))
-
acum 12 aniO alta reteta de tort fara coacere, pentru care nu am imagini, dar care este extrem de bun si racoritor pentru zilele speciale de vara care vor urma: tort cu frisca si fructe fara coacere.
Ingrediente:
200 de grame de piscoturi de sampanie
1/2 litri de iaurt fin
1 litru de frisca vegetala
1 pliculet de gelatina
bucati de fructe de sezon / dupa preferinta (capsuni, piersici, struguri, banane, kiwi, ananas, fructe de padure, etc.)Mai aveti nevoie de o forma de tort sau un vas mai inalt emailat (in functie de forma si inaltimea pe care vreti sa o dati tortului).
Reteta este destul de simplu de realizat, va fi insa nevoie de mai mult timp pentru a lasa tortul la frigider, deci va trebui preparat cu minim 12 ore inainte de momentul servirii.
Se bate frisca bine. Se imparte cantitatea in 2. O parte o puneti la frigider iar peste cealalta adaugati iaurtul fin si amestecati usor cu telul, apoi puneti si gelatina inmuiata in prealabil 10 minute si amestecati pana se omogenizeaza toata crema astfel obtinuta. Intr-o forma de tort sau vas emailat puneti pe margine folie de plastic pentru gatit (o 'tapetati', practic, cu aceasta folie). Puneti primul strat de crema, adaugati bucati de fructe pe toata suprafata, apoi un strat din piscoturi inmuiate in suc de fructe, inca un strat de crema, iar unul de fructe si piscoturi, apoi al treilea strat de crema... Atentie, trebuie sa avem in vedere ca in momentul in care vom scoate tortul din forma, baza va fi formata din piscoturi, deci ultimul strat va fi cel de piscoturi. Luam folia de pe margine si o ducem spre interior si punem vasul la frigider pentru cateva ore, pana se intareste.
Cu 1-2 ore inainte de servire il scoatem din frigider si rasturnam forma pe un platou putin mai mare, rotund, luam usor folia fara a strica marginile (ar trebui sa se desprinda foarte usor, cand compozitia s-a intarit suficient) si ornam cu frisca si fructele ramase.
E delicios si foarte usor! Pofta buna!
-
acum 12 aniyummy!! si ce bine arata! slava Domnului ca nu am nevoie de aragaz. uneori o mai dau in bara cu blaturile facute la cuptor :D>
icegirl a spus:Va prezint o reteta de tort absolut delicioasa si foarte foarte sanatoasa. Se stie deja ca prin alterare termica se distrug nutrientii alimentelor pretioase, asa ca am inceput sa imi indrept atentia catre prepararea retetelor fara coacere.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un robot de bucatarie / blender si o forma de tort cu baza detasabila.
Ingrediente si mod de preparare
Blat
200g migdale inmuiate cu o seara inainte (daca vreti blatul alb, trebuie sa le decojiti)
50g nuci romanesti
5 curmale inmuiate in prealabil
30g ulei de cocos
20g lapte de cocos
20g unt de cacao
Se adauga migdalele, nucile si curmalele in robotul de bucatarie si se pulseaza pana se obtine o compozitie sfaramicioasa.
Se topesc uleiul de cocos si untul de cacao pe baie de abur si se adauga impreuna cu laptele de cocos peste nuci.
Se mai pulseaza de cateva ori pana se incorporeaza totul.
Se ia forma cu baza detasabila, se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza uniform cu o spatula copozitia. Se da la frigider cel putin 2 ore.
Crema de vanilie
400g nuci caju inmuiate peste noapte
30g sirop agave + sirop de artar (sau miere)
25g ulei de cocos
30g unt de cacao
20g lapte migdale
cateva picaturi esenta de vanilie (daca aveti organica este si mai bine)
zmeura si capsune
Eu am un blender de mana, asa ca am pus mai mai intai nucile in robotul de bucatarie, am pulsat putin, apoi am adaugat celelalte ingrediente si am mai pulsat 2 minute.
Am rasturnat compozitia intr-o cana de plastic inalta si am folosit blenderul de mana pentru a face o crema foarte fina.
Se scoate blatul de la frigider si se unge cu un strat subtire din crema de vanilie.
Se adauga un strat de zmeura si capsune (puteti adauga doar zmeura) apoi se toarna si restul de crema si se da la frigider peste noapte.
Ganache de ciocolata
50g cacao (organica de preferat)
2 linguri sirop de agave sau miere
20g unt de cacao
20g lapte cocos
Se combina ingredientele intr-un vas si se amesteca energic cu un tel. Se scoate tortul de la frigider, se desprinde inelul formei si se indeparteaza, apoi se intinde uniform ganache-ul de ciocolata. Se orneaza cu capsune si nuca de cocos.
Pofta Buna!!!
-
acum 12 aniTORT DE CIOCOLATA
Ingrediente:
Pentru blat:
350 g ciocolata neagra 70% cacao
150 g ciocolata cu lapte
250 g unt
350 ml lapte
300 g zahar
4 oua
400 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
1 plic de zahar vanilat
pentru glazura:
200 g ciocolata neagra
50 g unt
75 ml lapte condensatPreparare:
Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se raceasca.
Incingem cuptorul la 170 C, topim untul, batem ouale impreuna cu zaharul si zaharul vanilat si adaugam la ele untul topit.
Intr-un castron mai mare combinam amestecul de ciocolata cu compozitia de oua si apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Aluatul obtinut il turnam intr-o forma de tort cu diametrul de 24 de cm, unsa bine cu unt. Coacem aluatul timp de 45-50 de minute, intepam blatul cu o scobitoare, aceasta va trebui sa iasa cu urme de ciocolata pe ea.
Pentru glazura, punem ciocolata neagra rupta in bucati intr-un castron impreuna cu untul si laptele pe bain marin si o turnam deasupra blatului racit.
Ornam totul eventual cu capsune proaspete sau dupa inspiratie.
-
acum 12 aniTORT DE CIOCOLATA
Ingrediente:
300 g ciocolata (3 tablete de ciocolata 1 cu stafide, 1 alune, 1 lapte sau orice alta preferinta aveti dar atentie nu cu crema)
200 g unt
200 g margarina
5 linguri de zahar pudra
6 oua
5 linguri de cacao
Ciocolata alba si neagra menaj pentru ornatPreparare:
Crema numarul 1: Se freaca untul spuma, adaugam margarina, zaharul pudra, galbenusurile celor 6 oua si 3 linguri de cacao.
Crema numarul 2: Albusurile se bat spuma (cand stau pe paleta mixerului sunt batute bine).
Crema numarul 3: Rupem ciocolata(cele trei tablete) in bucati si o punem intr-o cratita la topit pe foc. Mai adaugam 2 linguri de cacao si 2 lingurite de apa. O lasam sa se raceasca.
Acum ca am terminat cu toate cele trei creme este timpul sa facem din 3 una singura. Asadar, adaugam cate o lingura din crema 2 si crema 3 in crema 1 pe rand si amestecam cu mixerul .
Mai avem nevoie de o cratita in interiorul careia punem o folie de celofan. Turnam toata compozitia in cratita si cu o lingura o uniformizam pentru a nu ramane bule in interiorul tortului. Acoperim tortul cu celofanul ramas deasupra si punem tortul la frigider pentru 6 ore(minim). Dupa 6 ore intoarcem tortul pe o tava si il ornam deasupra cu ciocolata menaj pe care am topit-o la foc mic. Tortul se tine la frigider si se serveste rece.
-
acum 12 aniWow, arata grozav. Mai astept putin pana se coc capsunile romanesti si fac si eu sigur.
Pana una-alta, am si eu o reteta cu fructe pentru care nu trebuie cuptor. Banane caramelizate cu inghetata.
E foarte usor de preparat si practic, bananele caramelizate se pot combina cu o gramada de alte dulciuri.
Este nevoie de:
- 2 banane
- 200 g zahar brun dar merge si din celalalt
- reteta cere un sfert de pachet de unt, dar se poate folosi desigur si margarina sau ulei de masline.
Intr-o craticioara caramelizam zaharul cu grija sa nu se arda. Cand e caramelizat adaugam untul (margarina) taiat in cubulete mici (atentie sfârâie!) si amestecam cu rabdare, luand din cand in cand de pe foc pana amestecul devine lichid. Bananele deja taiate dupa cum doriti (pe lung, in jumatati, bucati mai mari sau rondele cum imi plac mie) le puneti in sosul de caramel si le lasati la foc mic, amestecand din cand in cand cu grija sa nu se sfarame.
Puteti folosi ce arome doriti: vanilie, scortisoara. Puteti adauga la sfarsit nuci maruntite, fulgi de migdale, feliute subtiri de lamaie.
Cand s-au racorit le puteti servi cu inghetata sau frisca si adaugati peste inghetata putin din siropul ramas.
Dupa cum am pomenit, bananele caramelizate se pot consuma ca atare sau in diferite combinatii:
- umplutura pentru clatite
- puteti umple cu ele o tarta
- puteti sa le folositi pentru un tortAtasamente:banane caramelizate.JPG 22K
-
acum 11 aniArata super bine!Multumim pentru aceasta minune culinara![url=http://www.acaiberry900.ro]dieta acai berry[/url]