Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 aniStiu ca trecut Pastele, dar sunt tare curioasa ce ati preparat voi de Paste?
O sa adaug si eu un tort diplomat ...pe care mama din lipsa de chef ... ma pune sa il fac de fiecare data cand ma prinde pe acasa de Sarbatori :-))Abia astept sa vad bunatatile gatite de voi :-D
P.S.: Am vazut adaugate la discutia cu concursul salatele voastre ... si nu pot sa zic decat yummmy ...si felicitari! :)Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta (Edward A. Murphy)
-
acum 12 anieu am norocul ca mai mult gateste mama dar anul asta i-au iesit toate . sarmale drob racituri ciorbitza si friptura de pui si miel. ca desert bineinteles cozonac si pasca. yammmy cred ca am pus ceva pe mine dar rezolvam cu surplusul de greutate
-
acum 12 aniAnul acesta am incercat sa fac o pasca in trei culori dar am facut o mica greseala: in loc sa pun 500 de gr de branza am pus 1kg iar in rest ingredientele le-am pus pentru 500 g. din greseala mea a iesit o pasca absolut delicioasa cu un strat considerabil de branza.... minunat:X
-
acum 12 aniApropo de preparat de paste, a incercat careva vreo reteta vegetariana pentru un anumit preparat de paste. Am vazut pe net cateva retete dar is curioasa si de alte opinii, poate a incercat careva sa si faca. :-?
-
acum 12 aniEu am facut sarmale cu ciuperci in loc de carne, au iesit super!. Si se pot manca si neincalzite apoi, nu sunt grase si sleite ca celelalte, fara a mai spune ca nu au atatea grasimi saturate!
-
acum 12 aniDe obicei, de sarbatori merg acasa si gatesc cu mama. Anul acesta de Pasti am gatit salata boeuf, drob si friptura de miel, racituri si ciorbita. Ca desert am pregatit cozonac, pasca, doua prajituri si tort diplomat.
-
acum 12 aniTot cu mama, :D, am facut celebrul bors moldovenesc de curcan si racituri de carne de porc afumata. Au mai fost si alte mancaruri, insa astea imi lasa mie gura apa.
Pentru racituri iti trebuie:
un picior de porc
o jumatate cap de purcelus cu tot cu urechiusa
un morcov
o ceapa
o legatura patrunjel
2-3 catei usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Spalam bine carnea si o punem la fiert impreuna cu morcovul curatat si spalat, ceapa curata, spalata si taiata in doua, patrunjelul spalat si usturoiul curatat si spalat. Fierbem ingredientele pana vedem ca, carnea incepe sa se dezlipeasca de pe os. Intr-o farfuriuta pe care am tinut-o in frigider am pus doua linguri de zeama, am lasat-o la racit sa vad consistenta gelatinei. Am desfacut carnea de pe oase, am taiat bucati urechea, am pus in castronele, iar lichidul l-am trecut prin sita, adica nu am pus legumele in castroane, ci doar la fiert ca sa dea gust. Am lasat la racit, am acoperit cu folie transparenta si le-am pus la frigider. Servim cu felii de paine sau cine doreste, cu mamaliguta.
Ionela a spus:De obicei, de sarbatori merg acasa si gatesc cu mama. Anul acesta de Pasti am gatit salata boeuf, drob si friptura de miel, racituri si ciorbita. Ca desert am pregatit cozonac, pasca, doua prajituri si tort diplomat.
-
acum 12 aniBorsul meu moldovenesc e usor de facut, dar parca mamei ii iese mai bun. Indiferent ce as face, al ei are o aroma speciala. Avem acelasi mod de preparare, dar... Spalam carnea bine, o punem la fiert, din cand in cand spumam. Cand e aproape gata punem zarzavaturile taiate marunt, taiteii de casa si bors pentru acrit. Cu 3-4 minute inainte de final potrivim de sare.
Ionela a spus:De obicei, de sarbatori merg acasa si gatesc cu mama. Anul acesta de Pasti am gatit salata boeuf, drob si friptura de miel, racituri si ciorbita. Ca desert am pregatit cozonac, pasca, doua prajituri si tort diplomat.