Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 aniSe apropie weekendul si as vrea sa incerc si eu ceva special(ceva ce nu am mai facut pana acum :-)) ). De multe ori m-am intrebat cum se face marinarea carnurilor, legumelor....
Astept sfaturile vostre ;;)
:*Intotdeauna gasesti usor ceea ce nu cauti. Iar ceea ce cauti gasesti abia in ultimul loc in care poti cauta (Edward A. Murphy)
-
acum 13 aniSolutia in care se face marinarea se numeste BAITZ si are in principal: otet, ulei si arome (condimente) diferite, al caror gust se intrepatrunde. Carnea sau ciupercile (mai putin legumele) se tin in bait, acoperite cu acesta, intre 4 si 12 ore dupa care se scoate si se gateste. E aproape obligatorie aceasta operatie la carnea de: miel, oaie, ied, capra, berbec,pt a-i inlatura parte din gustul specific. Daca te intereseaza inca, pot sa-ti sugerez cateva compozitii de baitz. Din legume se tin la bait, de exemplu, amestecurile pt conservat dupa retetele bulgaresti (mixuri de gogosari, morcovi, ceapa dovlecei,gogonele). Imi puteti solicita, care sunteti interesate, retete, am cateva...