Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniDesi inca e frig afara, in piete au inceput deja sa apara verdeturile de primavara. Din punctul asta de vedere, primavara este anotimpul meu preferat. Deunazi am cumparat spanac pe care l-am pregatit, fara prea multe fasoane, intr-o salata. Sunt interesata de cat mai mult retete de salate din verdeturi de primavara. Daca aveti idei, nu ezitati, postati-le ! E timpul detoxifierii !:)))
-
acum 11 aniDetoxifierea de primavara o fac cu urzici, pe care abia astept sa le gasesc in piata, un pic de ceiut dimineata pe stomacul gol e sanatate curata. Apoi ciorba de urzici este o adevarat minunatie. Dar deoacamdat ma multumesc si cu putin spanac ;-), am gasit si eu in piata si am facut o salatica in care am pus si cateva cubulete de telemea si o lingurita de ulei de masline.
-
acum 11 aniDa, si mie imi plac urzicile, dar nu le consum sub forma de ceai. De obicei, le introduc in ciorbe, omlete sau pur si simplu le oparesc, le amestec cu ou si lapte, condimentez si obtin astfel un piure foarte lichid, gustos si sanatos. Cat despre ciorbe, as adauga urzici in orice fel de ciorba. Le da un gust deosebit. Cred ca intr-o alta viata am fost vegetariana :)))
-
acum 11 aniNu e chiar « de la piata » momentan, dar iti recomand o salata de rucola cu piept de pui. Ingrediente: o caserola de rucola (asta e, deocamdata de la supermarket :-D ), 2 rosii, un piept de pui pregatit dinainte si lasat la racit, 4 linguri de ulei de masline, 2 linguri de Aceto Balsamico, 3-4 nuci si sare dupa gust.
Se face o vinegreta din ulei, sare si otetul tip Aceto Balsamico amestecate bine pana la emulsifiere.
Se spala si se scurge bine rucola de apa. Se taie pieptul de pui in felii subtiri, se aseaza peste rucola, se adauga rosiile taiate in jumatati sau sferturi, se stropesc cu sosul pregatit din Aceto si ulei de masline, si se presara miezul de nuca. Se mai pot folosi la fel de bine seminte de pin sau de floarea soarelui.
-
acum 11 aniieri am fost la piata dupa verdeturi. de 4 lei am luat o punga marisoara de urzici. unele le fac bors, iar pe altele le calesc cu putina ceapa. sunt foarte bune cu mujdei de usturoi. in rest, deja am servit o salata :D din ridichi, ceapa verde, salata verde, morcov, rosii si castraveti. chiar am simtit miros de primavara, mai ales ca putin mai incolo de legume se vindeau si flori :)).