Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniFetelor vreau sa fac ciocolata dar nu cunosc o reteta buna, daca m-ati putea ajuta ar fi super. Eu am tot incercat dar nu stiu unde gresesc pentru ca atunci cand scot ciocolata de la cuptor e moale si nu se intareste indiferent cat as tine-o la frigider. Unde gresesc?
-
acum 11 aniciocolata de casa, un adevarat deliciu. Nu fac prea des dar nu am patit sa nu se intareasca, se intareste si inca repede. Ca ingrediente folosec : 250 g zahar tos; 500g de lapte praf; 150ml apa; un pachet unt; 3 linguri de cacao; jumatate de lingurita sare; 2 plicuri zahar vanilat; jumatate cana nuci taiate marunt(sau alune, orice iti place ).
Mod de preparare : Se fierbe apa si zaharul tos si cel vanilat cam 10 minute, apoi se adauga laptelel praf. Se opreste focul, se amesteca restul ingredientelor si se intinde intr-o tava pe o folie de copt unsa in prealabil cu unt nu mai inalta de 4 cm.
-
acum 11 aniCea mai reusita ciocolata de casa pe care am pregatit-o vreodata a iesit cu ajutorul retetei urmatoare :
Ingrediente:100 gr de unt/margarina
170 ml apa
600 gr zahar
50 gr cacao
1/2 kg lapte praf
stafide si nuci maruntiteApa si zaharul se incalzesc pe foc pana se topeste tot zaharul. Se ia de pe foc si se incorporeaza 50 gr de cacao.
Siropul se transfera intr-un lighean unde se amesteca cu untul.
Laptele praf se adauga treptat, cat este siropul cald-fierbinte. Daca siropul este rece o sa incorporati foarte greu laptele praf si o sa ramana cocoloase.
Se amesteca cu forta si se adauga lapte praf in plus daca este nevoie. Adaugati pana rezulta o textura mata, nu lucioasa.
Adaugati nuci/alune/stafide/fructe uscate/etc.
Inveliti o tava cu folie stretch (ca sa puteti scoate usor ciocolata) si varsati compozitia in ea.
Neteziti cu dosul unei linguri umezite in lapte (laptele este pentru luciu si ca sa nu se lipeasca lingura).
Dati la frigider minim 6 ore.
Cand s-a intarit bine scoateti ciocolata din tava si taiati in formele dorite.
Se pastreaza in cutii metalice inchise bine.
-
acum 11 aniCel mai simplu mi se pare sa urmez reteta de pe cutiile de lapte praf de carton de 500 g, Raraul parca. Nu am dat niciodata gres cu ea. E exact cat imi place mie de tare, iar aromele le pun dupa gustul meu: rom si putina esenta de migdale poate. Daca am si ceva unt de arahide sa adaug in compozitie sau niste nuci coapte, atunci pot sa fiu sigura ca in doua zile o sa devoram tot.