Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniDa, da, stiu ce ganditi deja. Pasarile de curte au devenit o raritate in bucatariile "de oras". Asta nu inseamna ca nu putem pretui asa cum trebuie orice pui sanatos crescut la tara, cu carnea rosie si pielea galbena.
Pentru ca tot am capatat unul, m-am gandit sa-l pregatesc ca friptura in ceaun. Am tinut carnea in bait, pentru orice eventualitate, desi puiul, saracul, nu avea nici macar 5 luni.
Ingrediente:
1 pui de la ţară tranşat
100 ml de whiskey sau coniac
100 ml de ulei de măsline extravirgin de măsline
2 lămâi mari
2 linguri de oregano uscat
1 lingură de boia iute
7 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe
1 lingură rasă cu sare gemă sau de mare
1 linguriţă cu piper
Aceasta e reteta de marinata in care au fost tinute bucatile de pui.Incingeti cateva linguri de ulei intr-un ceaun. Eu nu am pus prea mult pentru ca puiul avea si el grasimea lui. Aranjaţi bucăţile de carne peste care turnati un pahar de vin alb. Din cand in cand, indepartati spuma si intoarceti carnea astfel incat sa nu se prinda de fundul ceanului si sa se si rumeneasca uniform. Condimentati si sarati. Adaugati cativa de catei de usturoi la final.
N-as putea sa va spun cat timp a fost nevoie pentru ca friptura sa fie gata, m-am luat cu alte treburi si nu am mai tinut cont de ceas.
Am servit cu sos de smantana cu usturoi si mamaliguta calda.
Puteti asorta cu muraturi sau orice fel de garnitura aveti pofta.
-
acum 11 aniin loc de coniac, eu pun vin rosu :D. imbat puiul, cum s-ar spune. marinata o fac din tot felul de condimente si vin rosu. cand am, pun bere. dupa vreo 20-30 de minute, dau la cuptor. culmea, nici eu nu stiu cat tin cuptor. verific din cand in cand :)), dar am impresia ca in jur de 50 de minute.