Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniUnii numesc aceasta reteta "Cartofi copti de doua ori", sustin ca este o reteta mexicana. Eu spun un singur lucru " ca e delicioasa ! Desi pregatirea ei necesita mai mult timp, rezultatul poate multumi orice stomac infometat.
Avem nevoie de urmatoarele produse:4 cartofi medii
50 grame brânză de vaci
50 grame unt
3 linguri de smântână
50 grame brânză de burduf
un vârf de linguriță de chimen macinat
parmezan
sare si piperCum procedam :
Spălați bine cartofii. Puneți-i într-o tavă și băgați-i la cuptor la foc mediu 30 de minute.
Amestecați într-un bol brânza de vaci cu brânza de burduf. La urma se scoateți cartofii din cuptor pentru reteta de cartofi umpluti cu branza .Ii crestam pe lungime si scoatem cu o lingură miezul. Amestecați miezul cu brânzeturile. Adăugam smântâna peste amestecul din miez de cartof și brânzeturi. Încorporați untul cât miezul de cartof este încă fierbinte ca să se topească. Potrivim de sare si piper. Umpleți cartofii cu compozitia pregatita mai sus pentru reteta de cartofi umpluti cu branza,apoi presăram chimenul măcinat.
La final băgam la cuptor încă 10 minute. Cartofii umpluți se servesc calzi, cu parmezan ras deasupra. Pot fi serviți fie ca fel principal, fie ca garnitură lângă fripturi. Se pot decora și cu verdețuri tocate.
-
acum 11 aniSuna bine reteta ta, sorina! cred ca o s-o incerc diseara, numai ca nu am in casa branza de vaci. o sa pun niste branza cu smantana luata zilele trecute din supermarket. uf, desi nu credeam ca o spun, astept sa vina sezonul cald, cand gasesc oriunde verdeturi (la piata, la toneta de la parterul blocului). acum, pt. o legatura de patrunjel tre sa merg in auchan sau kaufland, ca nu am fost harnica si nu mi-am pus asa ceva in congelator :(. Cartofii se pun in tava unsa cu putin unt sau inveliti fiecare in folie de aluminiu?
-
acum 11 anizilele trecute am gasit pe net o reteta de cartofi umpluti cu piept de pui, avocado si rosii. Oare cat de buni or fi? Bine, in afara de asta, la ingrediente mai sunt trecute smantana, suc de lamaie, ulei si branza rasa. La mod de preparare scrie asa: se coc cartofii in coaja, apoi li se scoate miezul, iar in locul ramas se pune carne si branza. Cat timp stau iar in cuptor, adica 10 minute, trebuie sa faci piure din sucul de lamaie si avocado. La final, cand sunt gata, cartofii se mananca cu rosii, smantana si piure de avocado.