Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniSunt o mare iubitoare de tot ceea ce inseamna legume si fructe. De multe ori spun ca as putea trai mult si bine cu un regim ovo-lacto-vegetarian, insa nu am facut nimic concret in acest sens. Imi lipseste uneori proteina animala. Probabil din acest motiv nu as renunta niciodata la reteta de pui cu smantana, sarmalute in foi de varza, pestele gatit in numeroase feluri etc. Prefer insa legumele de cele mai multe ori din motive dietetice si datorita diversitatii. Sa revenim la subiectul propus de mine : supa crema de ciuperci.
Avem nevoie de : 350 gr ciuperci congelate, 60 gr unt, 50 gr faina, 200 ml lapte, 1000 ml apa, 2 cuburi supa de pui, piper macinat.
Cum procedam : intr-o craticioara, punem la topit o treime din cantitatea de unt. Cand acesta s-a topit, adaugam ciupercile si le lasam la foc mediu pt 10 minute. Intre timp, fierbem apa si dizolvam cuburile de supa. Intr-o oala mai mare, punem restul untului la topit. Adaugam faina si amestecam bine cu un tel. Lasam pe foc, aprox 5 minute, amestecand continuu. Dupa ce faina a capatat o culoare maronie, adaugam cu atentie supa peste ea, amestecand continuu cu telul. Adaugam ciupercile, laptele si piperul si lasam 20 de minute la foc mediu. Se serveste calda, simpla sau cu crutoane.
E foarte gustoasa si foarte satioasa. Pofta buna !
-
acum 11 aniIata si o reteta sanatoasa si rapida de supa crema de spanac. Ingrediente: 250g spanac congelat, o ceapa mica, doi catei de usturoi, sare, piper, crutoane si smantana pentru servire.
Spanacul congelat se da putin in clocot impreuna cu ceapa taiata 4 bucati, usturoiul si condimentele. Se scurge excesul de apa, iar spanacul, ceapa si usturoiul se paseaza in blender pana cand supa capata consistenta dorita. La servire se adauga crutoane si putina smantana. Pofta buna !
-
acum 11 aniLa supa crema de ciuperci eu adaug si niste cartofi astfel incat fac o supa crema de ciuperci si cartofi. Ca ingrediente folosim : 4 cartofi potriviti; 150g ciuperci de tip champignon; o ceapa mica; un morcov mic; marar sau patrunjel verde; 2 linguri smantana; ulei; supa de pui sau legume ( inlocuita cu clasica vegeta).
Mod de preparare : Curatam cartofii si ii taiem bucatele ca pentru piure, apoi ii punem la fiert (cu putina vegeta). Ciupercile le taiem feliute, le prajim in putin ulei timp de 8 minute apoi le scoatem pe o farfurie. Morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea mare , ceapa o taiem felii subtiri. Le prajim in uleiul ramas de la ciuperci. Dupa ce s-au fiert cartofii, ii strecuram ( pastram apa) si ii punem impreuna cu smantana in blender. Zdrobim si din cand in cand adaugam apa in care au fiert subtiind astfel compozitia. La sfarsit adaugam ciupercile ( lasam cateva pentru decor), morcovul si ceapa, condimentam cu piper si daca mai este nevoie cu sare. Servim cu verdeata si cateva felii de ciuperci deasupra. Este satioasa chiar daca nu are carne si foarte buna la gust.