Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniNu stiu daca vi se pare o reteta cunoscuta, dar va garantez ca aceasta combinatie e absolut delicioasa.
Si pe deasupra mai arata si foarte bine in farfurie !
Ingrediente150 gr fasole rosii uscate, 300 gr orez cu bob lung, ulei de masline, o ceapa, 1 ardei verde, 3 catei de usturoi, coriandru tocat, pasta de tomate, 0,5 l supa de pui, sare, piper
Preparare
Se pun boabele de fasole la fiert, se aduc la fierbere apoi se schimba apa, se aduc din nou la fierbere si se mai schimba odata apa. In ultima apa de fierbere se adauga supa de pui si pasta de tomate si se lasa la fiert timp de 40-50 minute.
Orezul se undeste putin apoi se adauga apa si se fierbe.
Separat, adauga ulei intr-o tigaie si se da la incins, se adauga ceapa taiata cuburi, amestecandu-se ocazional. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga piper si se mai lasa la foc 2-3 minute, se adauga usturoiul marunt tocat si se mai lasa 1 minut pentru intrepatrunderea aromelor.
Cand boabele de fasole sunt fierte se adauga peste ele ceapa si usturoiul sotate, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se amesteca si se mai lasa 10 minute sa fiarba la foc mic. Se combina amestecul cu orezul fiert, se amesteca bine pentru omogenizare si se serveste cu coriandru tocat.
-
acum 11 aniDesi cam circumspecta la inceput, am incercat si eu aceasta reteta, varianta vegetariana, gasita tot pe site-ul coolinaria (vezi Orez cu fasole rosii - Congri), o reteta traditionala cubaneza. Nu mi-a iesit chiar ca in imagine (acolo se punea chimen macinat, iar eu n-am avut...), dar a fost de-a dreptul delicios. Ca sa scap nu mai fierb fasolea de o suta de ori in nu stiu cate ape, am luat pur si simplu o conserva de fasole rosii, asa ca timpul de preparare s-a redus considerabil.
-
acum 11 aniAdor fasolea cu boabe mari in mancare, asa ca am incercat si reteta ta Sorina doar ca in loc de supa de pui am pus 50 gr costita afumata (am taiat costita cubulete mici si le-am prajit (fara grasime) la foc mic pana a devenit rumena si crocanta, apoi am adaugat restul si pot spune ca a fost o reusita). Daca iti place costita, pori incerca si nu vei fi dezamagita de rezultat