Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniAveam pofta de ceva picant si am incercat ceva nou pt mine aripioare de pui picante cu ghimbir :D a fost un rasfat.
Ingrediente :
- 2.5 kg aripi
- 5 linguri sos picant (am folosit Ketchup picant)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cani faina alba
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 4 catei de usturoi ras fin
- 2 linguri ghimbir ras fin
- 1/2 cana zahar brun
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sos de chilli sau 1/2 lingurita ardei iute uscat
- 1/2 cana otet balsamic sau 1/4 cana otet de vin albMod de preparare : se taie varfurile de la aripi, apoi se separa ciocanelul de partea plata. Dupa ce ati separat toate aripile puneti-le intr-o oala, adaugati sarea si piperul, uleiul de masline si sosul picant. Amestecati bine apoi transferati intr-o punga aripile si adaugati faina. Scuturati punga astfel incat sa fie bine acoperite pe toate partile. Intr-o tava puneti folie de aluminiu (1-2 tavi depinde cate aripioare vreti sa preparati) si asezati bucatile de pui lasand putin spatiu intre ele dupa ce le-ati scuturat de excesul de faina. Se introduc tavile in cuptorup incalzit la foc mare, apoi se reducem focul la pentru 30 de minute. Se scot si se intorc aripile pe cealalta parte apoi se mai lasa in cuptor inca 30 de minute. Intre timp se face sosul. Intr-o cratita se pune usturoiul, ghimbirul, zaharul, sosul de soia, otetul si sosul chilli apoi la foc mic se amesteca continuu pana cand zaharul s-a dizolvat. Nu lasati sa ajunga la fierbere. Cand aripile sunt gata puneti-le intr-un bol mare, turnati sosul peste si amestecati. Pofta buna ! >:-)
-
acum 11 aniIata si o reteta de conopida in sos picant. Ingrediente: 1 conopida mare, 2 cepe albe, 2 linguri de bulion, 2 foi de dafin, cimbru, 2-3 linguri de ulei de floarea-soarelui, 1 ardei iute, sare, piper, marar tocat.
Se desfac buchetelele de conopida si se fierb cu putina sare, apoi se scot, se scurg si se aseaza pe un platou. Se taie ceapa marunt si se caleste, se adauga putina sare, bulion, ardeiul tocat marunt, foile de dafin si cimbru. Se fierbe pana cand ceapa este fiarta, iar apa scade, formand un sos. Dupa ce s-a racit putin se adauga sare dupa gust, 2-3 linguri de ulei si usturoiul pisat. Se amesteca bine si se toarna peste conopida. Pe deasupra se presara marar taiat fin.
-
acum 11 aniEu asta numesc picanterie delicioasa. Bine nu prea e sanatoasa si nici nu te ajuta sa slabesti insa e tare ....tare bunuta..Atasamente:
2013-01-11 14.14.59.jpg 1M
-
acum 11 aniimi faci pofta, eleno!!! vreau si eu, dar nu am voie! de luni incerc sa renunt cat mai mult posibil la paine, pentru ca ma ingrasa si vreau sa incap in hainele de primavara :D. in general, mananc o paine in 2 zile, altfel simt ca nu ma satur. numai ca... saptamana asta am mancat maxim 6 felii si, culmea, nu m-am simtit rau si nici nu mi-a fost foame. la micul dejun mananc o felie cu ceva (snitel, spre exemplu), pe la 10.30 -11 un morcov sau un mar, apoi pe la 13.00 niste biscuiti cu putine calorii, iar pe la 17.00 iarasi un morcov sau mar. La cina, imi pregatesc niste paste, piure sau chiar bors. Nu incerc neaparat sa tin dieta de slabire, ci sa elimin drojdia, E-urile (Deci fara suc si chipsuri), prajelile. Sper sa functioneze. Nu vreau sa dau jos decat 1-2 kilograme.