Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 aniNu ma pot plange. Am avut o masa de revelion bogata, peste, carne de vanat, rosii umplute, muschi umplut etc. Postez cateva poze ca sa vedeti ce am servit poate pe viitor o sa fiti inspirate.Atasamente:
IMG_2569.JPG 3M IMG_2570.JPG 4M IMG_2571.JPG 4M IMG_2573.JPG 3M
-
acum 11 aniCu adevarat a fost un revelion cu masa plina de bunatati. Vazand pestel din platou, uite o reteta de peste afumat la cuptor :
Ingrediente pentru o portie mare: 150 g file de macrou afumat, fara oase si fara piele; un ou fiert; 50 g telemea de vaca rasa; 250 ml smantana; o lingura faina; 20 g unt; parmezan ras doua linguri; piper.
Mod de preparare : Se pune oul la fiert (fiert tare). Se scoate pielea de pe fileurile de macrou. Apoi se incalzeste untul intr-o cratita pentru sosuri, la foc mic, fara sa fiarba adaugand treptat faina, amestecand pana se incorporeaza toata, cu focul stins. Se adauga treptat smantana, amestecand tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase. Se pune branza rasa si se amesteca pe flacara mica, pana se topeste si se incorporeaza complet in sos. La final, se pune piper. Fara sare ca e branza sarata. Consistenta sosului ar trebui sa fie asemanator cu al unei smantani mai groase. Daca pare ca e prea gros, se poate subtia cu cateva linguri de lapte. Se unge cu unt un vas termorezistent, intre timp se incalzeste cuproul. Se toaca oul fiert (racit) se amesteca cu fulgii de macrou afumat, desfacuti si ei nu foarte marunt. Apoi se pune in vas mai intai oul cu pestele peste care se toarna sosul alb. Se presara pe deasupra parmezanul ras si se lasa la cuprot 20-25 de minute.