Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 11 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Sa aveti un an mult mai bun decat cel care tocmai s-a incheiat !
    Acestea fiind zise, va impartasesc o reteta de cartofi la cuptor, aromati cu rozmarin marca Jamie Oliver.
    Se procedeaza asa : cartofii se curata, se spala si se taie in sferturi. Se presara sare deasupra lor. Tava in care sunt pusi se umple pe jumatate cu apa, doua linguri de ulei. Deasupra se presara rozmarin uscat sau, cine are proaspat, sa-l foloseasca. O singura crenguta este suficienta.
    Se da tava la cuptor la 180°. Cartofii vor fi gata cand apa din tava va fi complet absorbita iar coaja usor rumenita.
    E o garnitura potrivita pentru orice fel de friptura sau peste la cuptor.

    • Vote Down0Vote Up
  • 5 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    La multi ani si mese imbelsugate sa aveti! Reteta aceasta cu rozmarin mi-a adus aminte de cat de bun este acesta in bucatarie si implicit de o alta reteta de servit in familie, si anume cotlete de porc in crusta de ierburi aromate. Ingrediente : 10 ml ulei de masline, 4 cotlete de porc, 50 grame gem de caise, 70 grame pesmet, patrunjel tocat, rozmarin, menta, 100 ml supa de pui.
    Se incinge cuptorul la 200 de grade. Se pune ulei intr-o tigaie si se incinge, apoi se adauga cotletele de porc. Se lasa pe foc timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Se aseaza apoi cotletele intr-o tava ceramica. Se ung cotletele cu gemul de caise. Intr-un bol se amesteca pesmetul cu patrunjelul, rozmarinul si menta si se presara peste cotlete. Se toarna in tava si supa de pui. Se da tava la cuptor pentru 25-30 de minute. Cotlete de porc in crusta de ierburi aromate se servesc cu diverse garnituri din legume. Pe deasupra se stropeste sosul pe care acestea il lasa in tava. Pofta buna!

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    wow, reteta ta, sorina, e foarte simpla, dar, culmea, pana acum nu am pregatit-o. de obicei, cand fac friptura la cuptor, o las la marinat mai intai in condimente si vin rosu sau bere. Apoi pun carnea in tava, o acopar cu marinata, iar cartofii in ceaun si torn peste ceai restul de marinata. Pentru ca e incapator cuptorul, le bag impreuna in cuptor. Cat priveste marinata, nu am vreo planta preferata, pun ce am prin bucatarie. la final se serveste cu varza murata sau, de ce nu, harbuz / pepen rosu / lubenita murata.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Nicole
    Nicole     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 10
    Discutii:
    multumesc mult Andronic_Oana Sorina, eram in cautarea unei noi garnituri iar retata postata de tine m-a salvat, au iesit super buni alaturi de friptura de pui, Mutumesc pt ajutor >:D<

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Pentru o garnitura perfecta si cu putine calorii, pentru un meniu de dieta sau, pur si simplu pentru pofticiosi, am si eu o reteta de cartofi cu rozmarin.
    Se aleg cartofi cu forma regulata se se taie in rondele de aproximativ un deget grosime. Puneti rondelele intr-un castron adanc si picurati deasupra putin ulei de masline, presarati sare dupa gust si rozmarin uscat (daca aveti proaspat e si mai bine). E o reteta la care se poate adauga putin cimbru, daca va place sau chiar putin usturoi presat.
    Cu mainile amestecati prin cartofi, in asa fel incat sa ia contact cu uleiul si sa se prinda condimentele de ei.
    Tapetati o tava cu hartie de copt, picurati putin ulei si mai ungeti putin, sa nu se prinda, si asezati rondelele de cartofi unul langa celalalt. Acoperiti cu o folie de aluminiu si dati la cuptorul incins. Mirosul o sa va dea de stire cand sunt gata. Inainte de a scoate tava din cuptor scoateti folia si mai lasati putin sa prinda crusta. Sunt deliciosi.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Avatar
    Prima vizita 11 septembrie 2013
    Comentarii: 3
    Discutii:
    Am incercat insa fara a pune folie de aluminiu, si au iesit crocanti la suprafata, dar cruzi in interior. Sa inteleg ca folia e cea care ajuta?
    [url=http://mfirma.de]internetseite erstellen[/url]

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)