Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 12 ani
    Raluca_Chef
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 25
    Discutii: 14
    Personal imi place "Sange de Taur" este un vin rosu dulce foarte aromat insa nu este prea tare. Un pahar din acest vin alaturi de un peste la cuptor este potrivit. Recunosc sunt mai putin atrasa de vinurile seci.

    • Vote Down0Vote Up
  • 4 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 12 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Mi se pare destul de greu sa asociez fiecarui fel de mancare cate un vin potrivit... In general pestele merge cu vin alb, celelalte feluri de carne cu un vin rosu, branzeturile cu vin alb sau rosu, in functie de cat de puternice sunt... Dar, in functie de ocazie, poate fi apreciat si simplu. Imi place foarte mult cel demi-dulce, usor aromat... Insa cred ca un rosé intruneste toate calitatile, cu o culoare foarte placuta si o aroma subtila pentru un adevarat experiment gustativ.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Nu sunt o cunoscatoare in domeniul vinurilor, nici vreo consumatoare convinsa, insa imprejurarile ma "forteaza" sa-mi aprofundez cunostintele oenologice. Nu recunosc dupa gust soiurile de struguri, eu stiu doar de notiunile de dulce, demidulce, sec. Si bineinteles : rosu, alb, rosé. Acum teoria incepe in momentul asocierii vinurilor cu felurile de mancare. In astfel de circumstante procedez intuitiv. Pentru carne rosie: vin rosu. Pentru arne albă: vin rosé. Pentru antreuri sau gustari: vin spumant, dulce. Pentru branzeturi: vin rosu. Iar pentru peste, fie vin alb sec daca e peste gatit la gratar, fie rosu daca e o reteta mai consistenta sau mai condimentata. Nu stiu daca asta e chiar regula, dar ti-am spus, alegerile sunt intuitive.
    Pentru un pahar "singuratic", optez pentru vinul rosu, demisec.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Cand aleg sa cumpar, optez mereu pentru vinuri seci si nu prea parfumate, cele prea dulci si parfumate mi se par de la vag lesioase pana la de-a dreptul gretoase. Desigur, apreciez un vin de casa gen capsunica putin sifonat, fara adaos de zahar. (Ce-i drept, prietenii imi spun ca beau ca un barbat, sec si tare).
    Ca idee, la peste ar trebui ales un vin sec si putin aspru, ca sa spele gustul uneori malos al preparatelor din peste.
    La branzeturi, alegerea vinului, fie el alb sau rosu, se face in functie de tipul branzei : mai cremos sau mai tare, cu gust mai bland sau mai insidios. Exista o gramada de ghiduri, nu va plictisesc.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Nu ma pricep deloc la vinuri, dar stiu ca-mi place mult vinul rosu, dulce. Da, sunt niste reguli in ceea ce priveste servirea bauturii cu diverse retete, dar pana la urma fac cum imi place mie. Vinul sec sau demisec e foarte... sec pentru mine :D. Prefer sa fie dulce. Numai la sprit imi place vinul alb.

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)