Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniCe ador la restaurantele chinezesti este desertul de "Inghetata prajita" imi place absolut la nebunieee, iar gogoasa in care este cuprinsa inghetata se topeste de minune iar papilele gustative ce sunt alintate la maxim, aluantul este pufost si aromat.
Ce nu imi place este "kiwi cu caramel", kiwi este taiat feliute si apoi imuiate in zahar ars sunt aproape necomestibile, pentru ca pana sa ajungi la felia de kiwi iti strici dintii in zaharul ars tare ca piatra.
-
acum 12 aniSi eu sunt o fana a bucatariei chinezesti, au niste deserturi "ciudate", dar foarte gustoase. Preferatul meu, ca si al tau Elena, ramane "inghetata prajita". Ca mancare recomand placa incinsa cu piept de pui si toate legumele posibile (ciuperci, bambus, morcov, ardei ...) iar ca garnitura poti lua orez parjit cu legume, sau orez prajit cu ou si legume (sau orice alta varianta posibila)
-
acum 12 aniLegumele pe plita incinsa sunt extraordinare, sunt gatite in asa fel incat sa le simti adevaratul gust, iar urechile de lemn si sosul ce leaga toate legumele... le ador. Am luat si eu la desert kiwi caramelizat, tot cu aluat pufos si aromat, nu pot sa zix ca mi-am stricat dintii, poate difera reteta sau poate e adaptata. Insa ce-mi place cel mai mult este puiul cu sos dulce acrisor. Sosul, facut cu sos de rosii, otet, zahar si sos de soia, pune in evidenta gustul delicat al bucatilor de pui, la care se adauga bucati de ardei, ananas, portocala, etc. E delicios de fiecare data :D!
-
acum 11 aniSi eu sunt o amatoare a bucatariei chinezesti. Intr-unul din restaurantele chinezesti din Iasi am servit cele mai bine pregatite fructe de mare, destul de pretentioase pentru nasurile mofturoase :))) Dintre preparatele din peste, recomand salaul, foarte interesant pregatit, cu un gust deosebit, delicios, intr-o combinatie reusita cu orez sau paste din orez cu legume.
-
acum 11 aniDe la meniurile chinezesti mai ador urechile de lemn (ciuperci) si bambusul, fac combinatii foarte inteligente si sanatoase. Imi mai comand deseori creveti cu orez care iar mi se pare o idee foarte ingenioasa.
-
acum 11 aniIn principiu, la un restaurant chinezesc incerc sa testez lucruri pe care le gasesc mai rar in alte parti. De exemplu, nu mai macasem pui de balta de cand eram in liceu, acasa in Dobrogea, pana cand nu i-am regasit in meniurile restaurantelor chinezesti. Sau imi place la nebunie cum gatesc vita, taiata pe fibra, frageda, se topeste in gura. Sau apreciez in mod deosebit retetele chinezesti cu rata, am incercat si eu acasa, iese buna, dar nu la fel de buna.