Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniSomon cu mazare si cartofi la cuptor, incearca ;-) .
Ingrediente : 500g de cartofi, taiati in jumatati ; 2 lingurite ulei de masline ; 150g fasii de somon afumat ; 1 fileu de somon, fara piele, de aproximativ 700g ; 200g de mazare, decongelata ; 4 cepe verzi, feliate ; putin otet de vin alb ; 1 mana mica de menta, tocata
Mod de preparare : Se incalzeste cuptorul. Se pun cartofii intr-o tava de copt adanca, se stropesc cu o lingurita de ulei si se asezoneaza. Se coc 20 de minute sau pana cand incep sa prinda culoare, apoi se presara fasiile de somon si se mai lasa in cuptor 10 minute pana cand acestea devin crocante. Se scoate tava din cuptor, se imping catre marginea tavii cartofii si fasiile de somon si se pune in centru somonul intreg. Se unge cu restul de ulei si se pune iar in cuptor pentru 20 de minute sau pana cand somonul este patruns. Intre timp, se pune mazarea in apa fiarta pentru doua minute, apoi se scurge. Cand pestele este gata, se pune pe un platou. Se adauga mazarea peste cartofi, se presara ceapa, se stropeste totul cu putin otet, se adauga menta si se asezoneaza dupa gust. Se pune garnitura in jurul somonului si se serveste.
-
acum 12 aniUite si o reteta de Peste la cuptor cu rosii si usturoi. Ingrediente: 1 kg de peste, 2 cepe medii, 5 rosii medii, 5 linguri de bulion, 5-6 catei de usturoi, 3 ardei, ulei, lamaie, 1 pahar vin alb, boia de ardei, o legatura de verdeata, cimbru, sare, piper si alte condimente pentru peste.
Se curata bine pestele de solzi si intestine. Se spala, se fac portii medii, se sareaza si se presara cu piper, boia de ardei si celelalte condimente. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se asezoneaza cu ceapa si ardeiul taiate solzisori. Se dau la cuptor 15 minute. Se adauga bulionul diluat cu o cana de apa, rosiile taiate rondele, usturoiul taiat felii, boiaua de ardei, se stropeste cu vin, se presara cimbru si se mai lasa la cuptor inca 10 minute. Cand pestele este gata, se scoata tava si se presara verdeata.
-
acum 11 aniStiuca la cuptor cu legume:
Ingrediente: 1,5 kg stiuca; 2 morcovi mari sau 3 mai mici; o radacina patrunjel; 2 cepe potrivite; 6 catei usturoi; 2 rosii; 200 ml apa; 200 ml ulei; 200 ml vin alb; 150 ml suc de rosii; piper boabe; sare; zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare: Se curata pestele si se taie in rondele. Se sareaza si se pune deoparte pana cand se pregatesc si leguemele. Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa, dupa care se taie in rondele. Usturoiul se taie fasiute . Se unge o tava cu ulei, dupa care se aseaza rondelele de morcovi. Deasupra se aseaza rondelelel de peste, printre care se aseaza patrunjelul, iar mai apoi ceapa si usturoiul. Apoi se toarna apa, uleiul, sucul de rosii, zeama de lamaie si vinul. Se sareaza si se adauga boabele de piper. Se acopera fiecare bucata de peste cu cate o felie de rosie. Se acopera tava cu o folie de aluminiu, dupa care se da la cuptor pentru 20 de minute. Dupa aceasta perioada, se da jos folia si se mai tine pentru alte 20 de minute. Poate fi servit simplu sau cu garnitura de cartofi. Pofta buna!
-
acum 11 anireteta mea de peste e si mai simpla :)). potrivesc pestele feliat de condimente, plus piper si sare, bag in el o felie de lamaie, apoi il invelesc in staniol si dau la cuptor cam o ora si ceva. M-am invatat minte, in schimb, sa nu ma cumpar peste cu oase, ca e foarte dificil sa stai sa le alegi.
-
acum 11 aniDe curand am mai incercat ceva nou file de peste cu cascaval la cuptor
Ingrediente : 800 g file de peste; 3 cepe albe; 200 g maioneza (facuta in casa); 200 g cascaval clasic; sare, piper dupa gust
Mod de preparare : Spalati fileul de peste, scoateti pielea, taiati bucati medii si aranjati intr-o tava de cuptor. Sarati si piperati dupa gust. Ungeti bucatile de peste cu maioneza. Taiati ceapa fideluta si puneti peste maioneza. Peste ceapa radeti cascavalul si puneti tava la cuptor 30-40 de minute. Cand se rumeneste, pestele se scoate din cuptor. Se serveste stropit cu suc de lamaie.