Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniAm incercat si caracatita dar are un gust super cauciucat nu stiu de ce lumea este atat de fascinanta de acest animalut marin.:)Atasamente:
salata de caracatita.jpg 72K salata de caracatita.jpg 72K
-
acum 12 aniMi-a placut partea cu animalutul :D. Eu nu am incercat decat baby octopus si as mai manca oricand cu placere. N-am gatit decat o singura data. Am luat un coctail de fructe de mare congelat, am inabusit totul cu putin ulei de masline, am adaugat un strop de vin si zeama de lamaie si am mancat alaturi de o portie de orez. A fost delicios.
-
acum 12 anicaracatita!?!?!? e suficient sa arunc o privire in farfurie, si imi vine sa fug, ....nici macar nu ma pot uita la poza, de mancat nici nu se mai pune problema ... stiu ca intra in categoria delicateturilor dar eu nu cred voi manca asa ceva vreodata .. nu nu nu ...
-
acum 12 aniCe de-a ventuze :D ! Bine macar ca nu misca :p. Trecand peste partea cu reticenta, caracatita este totusi o delicatesa si necesita un pic mai multa atentie in momentul prepararii, pentru ca greutatea ei scade la jumatate in momentul fierberii, iar daca n-am cumparat-o gata curatata trebuie sa-i extragem ochii si organele din interiorul capului si apoi s-o spalam bine. In functie de ce reteta vrem sa preparam, trebuie sa ne gandim la cantitatea dorita si la timpul de consum, pentru ca se poate altera destul de repede si nu poate fi pastrata mai mult de 2 zile. Eu am gasit o reteta usoara de caracatita aromata in vin, pentru care avem nevoie de caracatita, ceapa, ulei de masline, vin alb / rosu, dafin, cuisoare, suc de rosii si sare. Nu trebuie fiarta prea mult pentru a nu avea textura de cauciuc de care vorbea Elena. Incercam din cand in cand cu furculita sa vedem daca e fiarta. Pofta buna!