Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniIngrediente : pentru aluat, 250 gr faina, 25 gr zahar, 25 gr unt, 1 lingurita de cacao, un varf de sare, 50 ml. marsala (lichior Strega ), 1 ou. Pentru umplutura si decor: 500 gr branza ricotta, 200 gr zahar praf, 50 gr ciocolata rasa, 1 fiola aroma de vanilie, fructe glasate. Suporturi cilindrice de metal si ulei vegetal pentru fript .
Se framanta un aluat din faina, zahar, lichior, unt, cacao, sare si ou. Se infasoara in folie si se lasa la frigider 2 ore. Pentru umplutura, se amesteca branza (ricotta) cu zaharul praf, aroma de vanilie si bucatele de fructe glasate. Se pune crema obtinuta in sprit si se da la frigider.
Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, din care se decupeaza niste cercuri cu ajutorul unor forme, apoi cu o pensula se ung cercurile pe margine cu albus de ou. Fiecare cerc se infasoara in jurul unui cilindru de metal, iar capetele suprapuse se preseaza pentru a se lipi bine unul de celalalt. SE incinge bine uleiul si se frig rulourile obtinute, pana se rumenesc putin, apoi se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se indeparteaza suporturile de metal. Se spriteaza crema de branza in interiorul rulourilor, se orneaza capetii cu fructe glasate si apoi se pudreaza cu zahar praf.
Absolut deliciossss!!!!Atasamente:cannnoli.jpg 45K
-
acum 12 anidulce italienesc : pere si mascarpone
Ingrediente: 100 g faina; 40 g malai; 1 lingurita praf de copt; 1/4 lingurita sare; coaja rasa de la o jumatate de portocala; 2 oua; 150 g zahar; 5 linguri lapte; 1/2 lingurita esenta de migdale; 2 linguri stafide; 75 g unt; 2 pere; 2 linguri gem de caise; 200 g mascarpone; 2 linguri zahar; 50 ml iaurt; 2 linguri rom; 2 linguri fulgi de migdale; zahar pudra; unt si faina pentru tava
Mod de preparare: Preincalziti cuptorul. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de 24 cm. Amestecati faina cu malai, praf de copt, sare si coaja de portocala. Separat bateti ouale cu 75 g zahar, apoi adaugati laptele si esenta de migdale. Incorporati stafidele, apoi amestecul de faina si 50 g unt moale. Puneti acest amestec in tava de copt. Pregatiti perele pe care le curatati de coaja si cotor. Taiati-le in sferturi si repartizati-le deasupra prajiturii. Topiti untul ramas si ungeti cu el; feliile de para. Presarati deasupra restul de zahar. Coaceti circa 35 de minute, pana capata o usoara nuanta caramel pe margini. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca putin. Incalziti gemul de caise cu o lingura de apa si glazurati suprafata prajiturii. Cand s-a racit ornati cu fulgi de migdale si zahar pudra. Bateti crema mascarpone cu iaurt, zahar si rom. Serviti alaturi de prajitura.