Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniIn fiecare toamna pe piata se gasesc gogonele/patlagele verzi si in afara de pus la murat, am hotarat ca in acest an sa fac salata de patlagele verzi. Are un mod de preparare simplu, la fel ca salata de vinete.
Ingrediente necesare: 1 kg patlagele verzi, ulei si sare, dupa gust, maioneza, 1 ceapa mica data prin razatoare
Mod de preparare: se iau patlagelele verzi si se pun la fiert in apa. Cand apa incepe sa fiarba, se oparesc patlagelele. Dupa oparire, acestea se lasa la racit, se curata de pielita si se mai lasa la scurs. Apoi se toaca precum vinetele. Se freaca bine cu ulei, se pune sare dupa gust. Se poate adauga maioneza si o ceapa mica data prin razatoarea mica. Pofta buna!
-
acum 12 aniEu recomand si o tacanita de gogonele verzi. Ingrediente : 1kg de gogonele, ½ kg de cepe mai micute, 6 rosii, 2 ardei copti, 1 vanata coapta, 1 lingura de bulion, 1 lingurita zahar, 50 ml de ulei, sare, condimente.
Se caleste ceapa tocata marunt, apoi se adauga gogonelele taiate la fel de marunt. Se fierbe pana se inmoaie ceapa si gogonelele (daca e cazul se mai adauga din cand in cand putin apa), se adauga rosiile taiate marunt si se lasa sa fiarba pana scade. La sfarsit se pune vanata si ardeii copti (curatate si tocate), bulionul, zaharul si condimentele. Merge de minune cu mamaliguta. Pofta buna!