Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniReteta mea are un titlu super "vizited", dar poate cine se grabeste intro zi pica pe ea si se inspira.
Ingrediente : pulpe de pui, 7-8 in functie de numarul de "mancaciosi" si de marimea tavii; condimente; ulei; cateva feliute de kaizer afumat.
Cum se procedeaza : se spala pulpele, se aseaza in ordine in tava, se pune ulei (nu foarte mult, doar cat sa fie toate unse), se condimenteza dupa gust : sare, piper proaspat macinat, ceapa taiata pestisori (jumatate de ceapa), putin oregano, o rosie taiata felii subtiri pe care le-am asezat deasupra pulpelor. La final, pe fiecare dintre bucatile de carne se pune cate o feliuta subtire de kaizer sau orice alt preparat afumat. Da o aroma deosebita la final si nu mai zic de miros !....
Se da la cuptor la 150 grade timp de 40-45 de minute, dupa primele 20 de minute se intorc in tava. La final, se mai lasa inca 15 minute la foc mai mare pentru a le rumeni. Pofta buna !
PS : reteta e adaptata si experimentata de sotul meu. Uneori ma inlocuieste in bucatarie :)
-
acum 12 aniLa fel de "vizitate" si apreciate sunt si aripioarele de pui la cuptor, rumenite, usor crocante, cu sos... Ingrediente: 1/2 kg aripioare de pui, ketchup, ulei de masline, boia iute, boia dulce, sare, piper, praf de usturoi si apa. Aripioarele se curata, se parlesc si li se taie varfurile, se spala bine si se pun intr-un bol. Se adauga 6 linguri de ketchup, 6 linguri de ulei de masline si celelalte ingrediente dupa gust si preferinta si se lasa asa timp de 1 ora, la rece.
Se pune mai apoi amestecul cu tot cu sosul format intr-o tava antiaderenta, se adauga apa si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se aseaza tava in cuptorul preincalzit si se lasa 30 de minute cu folia deasupra, apoi inca 15-20 de minute la foc mic fara folie pana se rumenesc frumos deasupra. Din cand in cand se verifica sa nu scada de tot lichidul, adaugand apa calda… Pofta buna!
-
acum 12 aniO reteta usoara si la indemana tuturor. De exemplu eu in tava, pe langa pulpe si alte condimete pun si cativa cartofi taiati in bucati mari, acestia trag din sosul din tava si usor rumeniti la exterior sunt extraordinari de buni. Iar data viitoare o sa adug si niste kaizer afumat, sunt curioasa de gust :D
-
acum 12 aniEvit aripile de pui. Daca dau la o parte pielea, ramane osul :)) (nu mananc piele de gaina decat daca e foarte, foarte uscate). In schimb, imi plac pulpele de pui la cuptor. Le pun intr-o tava, torn vin rosu din ochi (oricum, nu mult), apoi presar ierburi si condimente. Las la marinat cam 4 ore, apoi adaug ulei si dau la cuptor. Le mananc fie simple, fie cu cartofi. Daca le vreau cu cartofi, atunci ii fac separat la ceaun. Ca mod de servire: peste cartofi, in farfurie, torn putin din sosul din tava. E delicios! :D
-
acum 12 aniNici mie nu-mi plac aripioarele, ca sa nu mai spun ca nu inteleg pretul lor la cumparare, dai pe 70% oase si piele mai mult decat pe pulpe :O . Dar am inceput sa inlocuiesc pulpele facute la tava, cu cele preparate la oala (tigaia) cu capac de sticla cu orificiu pentru aburi. Totul este gata mai repede, daca pulpele au fost marinate in prealabil, sunt la fel de aromate ca si cele la cuptor si evit caldura cauzata de cuptor in timpul verii. Am grija sa iau capacul de pe oala, cand sunt aproape gata, ca nu le mananca baietii mei daca nu s-a rumenit frumos pielita si am obtinut rumeneala la exterior, si o carne atat de bine facuta incat se desprinde de pe oase singura (iar oasele se topesc pur si simplu).