Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniM-am hotarat zilele trecute sa mananc ceva deosebit. Bine, e o reteta ceva mai costisitoare, dar din cand in cand avem nevoie de un mic rasfat acolo, asa ca am facut un tur prin supermarket si am pregatit in acest weekend : Somon la cuptor cu sos de mango şi rodii.
Ingrediente : 4 bucati file de somon, 1 fruct de mango, curata si taiat cubulete, seminte proaspete de rodie, ceapa verde, taiata mărunt, 1 lingura coacaze uscate, 2 legaturi coriandru proaspat, 1 lamaie verde (lime), 1 ardei iute tocat, 3-4 catei de usturoi pisat, 4 linguri de ulei, sare şi piper, dupa gust.
Se indeparteaza coaja si samburele fructului de mango si se taie miezul in cubulete. Se amesteca cuburile de mango, seminţele de rodie, ceapa verde şi coacazele într-un castron de marime medie. Se amesteca bine coriandrul, zeama de lamaie verde, ardeiul iute taiat, usturoiul pisat, sarea şi piperul intr-un bol mic. Se adauga peste compoziţia cu mango şi se amesteca. Se adauga sare si piper după gust. Sosul va fi pastrat o zi intr-un vas de sticla, acoperit, in frigider, pentru ca semintele sa dea o savoare dulce acrisoara cremei de mango. Pentru somon, se incalzeste dinainte cuptorul la 260° C. Intr-un bol mic se amesteca bine coriandrul, zeama de lamaie verde, cateii de usturoi pisati, sarea şi piperul. Din amestecul obtinut, se ia cate o linguriţă cu varf si se unge fiecare dintre cele 4 felii de somon. Se scoate tava din cuptor si se aseaza pe ea o foaie de hartie de gatit sau o folie de aluminiu. Se aseaza somonul pe foaie, cu partea cu piele in jos. Se coace la cuptor la 260° C in jur de 10-13 minute. Se scoate sosul de mango din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se pune cate o frunza mare de salata verde pe fiecare dintre cele 4 farfurii. Se adauga sosul de mango peste frunza de salata, impartit in mod egal intre cele 4 farfurii. Somonul se serveste caldut si nu fierbinte. Se pune cate o bucata de somon pe fiecare farfurie, apoi se orneaza fiecare farfurie cu cate 2 felii de lamaie verde. Pofta buna!
-
acum 12 aniUn rasfat si un deliciu in bucatarie e friptura de rata la cuptor
Ingrediente : o rata bine spalata si curatata; cateva boabe de piper; cimbru; o ceapa; un morcov; 3 catei de usturoi; un pahar de vin; 2 - 3 inguri de ulei; sare
Mode de preparare : Ungi rata cu putin ulei si o condimentezi cu sare si cimbru. Apoi, o pui intr-o tava (putin mai inalta) pe care ai uns-o cu ulei. Adaugi vinul indoit cu putina apa. Tai ceapa marunt, usturoiul in felii si morcovul pe lung. Le adaugi in tava, alaturi de boabele de piper. Introduci friptura in cuptor si o lasi cam 1 ora si 15 min, timp in care o mai intorci din cand in cand si o stropesti cu sosul din tava. Astfel, rata se va rumeni frumos. O poti servi alaturi de o garnitura de legume, spaghete sau cartofi.