Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 10 ani
Azi am profit de ultima zi calduroasa din an si am fost la gratar. Normal nu au lipsit salatele si carnea din belsug, dar nu stiam ce sa luam pentru desert. Iar un prieten sa hotarat pe ultima suta de metrii sa cumpere ananas. Am fost sceptica pentru ca pana acum nu am mancat ananas decat la conserva asa ca nu eram prea increzatoare. Dar am avut surpriza extraordinara sa descopar ca desi este greu de curatat ananasul are un gust bestial. Dulce, zemos cu mult mai delicios decat cel din comert deja curatat si impachetat, chiar unul dintre cele mai bune fructe, imi pare rau ca am descoperit atat de tarziu cat de bun este ananasul si il recomand tuturor.Atasamente:2012-10-07 14.34.04.jpg 1M
-
acum 10 ani
Daaa, nu se compara gustul de "conserva" cu cel proaspat taiat... mult mai aromat, mai parfumat si mai dulce. Numai ca e cam greu sa-ti dai seama atunci cand il cumperi din supermarket care e copt si numai bun de consumat si care trebuie sa mai stea cateva zile. Eu, una, ezit si acum cand trebuie sa cumpar unul si nu ma pot baza decat pe buna credinta a celor care l-au cules, sperand ca era copt la momentul acela :p. In principiu, ar trebui sa ne orientam dupa aspectul general si dupa frunze. Daca acestea se smulg usor, solzii sunt uscati si au o culoare maronie, se spune ca ananasul este bun si copt. Si daca am nimerit la acest capitol, urmeaza partea cu taiatul, pentru a ajunge la miezul dulce si gustos. Cu un cutit potrivit, putin forta si rabdare... dar, se merita. Si ce-mi place mie foarte mult sa prepar... puiul cu ananas, delicios. Nu ai nevoie decat de niste piept de pui pe care il rumenesti putin, adaugand mai apoi ananasul taiat bucatele si condimentele. Se lasa pe foc mic cateva zeci de minute si merge de minune cu un sos dulce acrisor =P~
-
acum 10 ani
Adevarat, e bun si compotul din conserva, dar mult mai bun e ananasul poaspat. Desi e mai greu de nimerit pe piata sa fie copt, dar daca ai gasit il cureti astfel : tai partea de sus (cea cu frunzele) si partea de jos (capacul). Apoi sprijini ananasul pe una dintre taieturi. Cu un cutin ascutit incepi si desfaci coaja cu niste miscari circulare de jur in prejurul fructului. La sfarsit elimini miezul tare cu ajutorul cutitului. Si te poti bucura linistit de gustul extraordinar al acestiu fruct.