Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniSunt o adepta fasolelor pastai facute sub aproape toate modurilor, fie in ciorba, fie in supa sau in tocanite, insa fasolele prajite cu usturoi si smantana sunt cele mai bune. Sunt mult mai usoare decat ati putea crede imi plac la nebunie. Is super delicioase.
Se fac foarte usor, nu trebuie fierte foarte mult si apoi adaugi ce timp de ingrediente iti plac, eu deobicei adaug un pic de sos de rosii si multe rosii taiate si decojite de pielita, apoi cu o lingura de smantana si cate linguri de ulei si 4 catei de usturoi. Cu mamaliguta alaturi nu o sa va puteti satura decat dupa doua portii!!!
-
acum 12 aniPostarea ta mi-a adus aminte de o reteta de supa de pastai galbene cu smantana, o reteta delicioasa si la fel de usoara.
Ingrediente : fasole galbena, 1 ceapa, 2 rosii, 1 cartof, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 lingura de faina, 2 linguri de unt, sare, patrunjel si marar verde, 2-3 linguri de smantana.
Se curata fasolea, ceapa, cartoful, morcovii si patrunjelul. Se taie fasolea bucati, cartoful cubulete, ceapa, radacina de patrunjel se taie cubulete mici si se fierb toate în apa cu putina sare. Cand se inmoaie, se adauga rosiile oparite şi curatate de pielita si se taie marunt. Separat, se amesteca faina cu untul si cateva linguri de supa si se toarna amestecul peste legumele din cratita. Dupa cateva clocote, se adauga sare si verdeata tocata fin. Se da supa deoparte si se drege cu smantana.
-
acum 12 aniImi plac la nebunie pastaile, mai ales a celor clasice parjite :-D
Ingregiente: un kg pastai rotunde, o rosie potrivita taiata cuburi (sau maruntita, daca e bine coapta), doua cepe mari tocate marunt, usturoi, marar proaspat tocat marunt pentru servit, 2-3 linguri cu ulei, sare si un praf de piper dupa gust.
Mod de preparare : ceapa tocata marunt o punem la calit in 2-3 linguri de ulei, impreuna cu cativa catei de usturoi si cu rosia taiata cuburi, condimentam cu sare si piper, in functie de gusturi, iar cand ceapa devine translucida adaugam pastaile (curatate) si le lasam la foc potrivit pentru 30-40 de minute. In momentul in care pastaile au fiert suficient punem restul de usturoi, pisat marunt, presaram mararul verde si le servim calde. Pofta buna !
-
acum 12 anisi eu mananc pastai prajite, dar nu ma obosesc sa mai pun si altceva :D. doar pregatesc mamaliga si mujdei de usturoi. intotdeauna insa pun jumari. chiar mi-ai dat o idee. cred ca imi fac in seara asta niste pastai prajite. numai sa nu-mi treaca pofta cat se dezgheata ele.