Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniPentru cei care nu stiu ce sunt nucile de macadamia, va impartasesc eu cateva cunostinte pe care le-am asimilat de curand.
Ce am aflat e ca au pana la 72% grasimi si un gust dulce. Ofera un continut bogat de potasiu si, in plus, fosfor, magneziu, calciu, sodiu si fier. Au cel mai ridicat conţinut de grăsimi nesaturate dintre toate alunele si cunoastem cu totii ca grăsimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sânge. Conţinutul de acizi graşi al nucilor de Macadamia este foarte apropiat de cel al uleiului de măsline. Cat despre modul de pastrare si conservare, nucile trebuie pastrate in frigider, altfel rancezesc. Stiu ca sunt in general scumpe. Ca si pret de achizitie, un kg de alune de macadamia prajite ajunge pana la 120 ron, iar in stare cruda, de la 80 ron in sus, in functie de importator.
Prima si prima data am simtit gustul de alune de macadamia in inghetata cu alune de macadamia de la Betty. Mi s-au parut super delicioase. De curand, ieri mai exact, am si cumparat cateva zeci de grame dintr-un supermarket. Sunt foarte bune la gust si prajite. DAR pretul le tine departe de lista mea de cumparaturi :))) Eu le gasesc foarte asemanatoare la consistenta si gust cu alunele caju, care, spre deosebire de cele de macadamia, sunt mai accesibile.
-
acum 12 aniImi plac si mie foarte mult nucile de macadamia sau caju-ul si din cand in cand imi mai permit sa pacatuiesc chiar cu o retea super dulce de ciocolata cu caju sau nuci macadamia invelite in ciocolata, una pentru ca nu sunt foarte accesibile ca pret si a doua pentru ca n-as vrea mai apoi sa petrec zile cu retete de slabit alaturi, incrcand sa dau jos kg in plus :p. Ingrediente: 100 g nuci de macadamia, 400 ml lapte condensat, 400 g ciocolata amaruie cu peste 75 % cacao, 50 g unt, stafide si alte arome. Se pune intr-un vas yena sau de sticla laptele condensat, ciocolata rasa si untul taiat cubulete. Se da la cuptorul cu microunde, la putere maxima, pentru 3 min, pentru a se topi, apoi se amesteca energic cu o lingura de lemn pana se obtine o crema omogena si cremoasa. Se adauga nucile macadamia, stafidele si eventual alte arome, si se omogenizeaza. Se toarna amestecul intr-o tava de yena (sticla) unsa cu putin unt si se niveleaza. Se da la rece pentru cel putin 2 ore sau de seara pana dimineata. Se serveste taiat in patratele.