Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 12 ani
    Avatar
    Prima vizita 07 iulie 2012
    Comentarii: 4
    Discutii: 1
    De vreo cateva zile rascolesc google-ul in cautare de retete pentru dulceata de piersici. Va dati seama ca nu am pregatit niciodata pana acum si de asta caut, intreb, ma invart... poate a facut cineva si stie cum se prepara. Am gasit diverse retete, care mai de care mai aratoase, dar inca nu sunt convinsa. Rezultatul trebuie sa fie o dulceata clara, de culoarea mierii, cu fructele intregi cat de gat, nu "gemuite":)))
    Cred ca primul pas e deja facut : am curata piersicile de coaja si le-am lasat peste noapte la frigider cu zahar si lamaie. Cantitatile sunt din ochi : 1 kg fructe, 500 gr zahar si zeama de la 1/2 lamaie.
    Are cineva vreo idee cum prepar siropul astfel incat sa nu dau gres ?

    • Vote Down0Vote Up
  • 6 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 12 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    N-am mancat niciodata, dar suna interesant.
    Iti dau un sfat : am preparat dulceata de cirese de mai in felul acesta : zeama pe care o lasa fructele se scurge si se pune intr-o cratita cu fundul gros, la foc mic, sa se inchege. Cand e aproape inchegata, de consistenta unui sirop mai lichid, se pun si fructele, se lasa sa fiarba impreuna 10-15 minute. Se ia de pe foc, iar dupa ce s-a racit, se mai pune o data la foc inca 30 de min.
    Succes !

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Se poate incerca si reteta clasica de preparare a unui sirop de zahar, mai intai. La 1 kg de fructe se foloseste in general 1 kg de zahar, iar in prepararea siropului de zahar folosim pentru 1 kg de zahar 250 de ml de apa... Intr-un vas emailat amestecam zaharul si apa si punem pe foc, amestecand pana obtinem un sirop legat. Jumatatile de piersici curatate de coaja se adauga peste sirop si se lasa la foc mic cam 2 ore de la primul clocot pana obtinem consistenta dorita si dulceata este destul de legata. Timpul de fierbere depinde si de cat de multa apa lasa piersicile. Aveti grija sa indepartati constant spuma care se formeaza in primele minute de fierbere si sa nu amestecati prea energic, pentru ca fructele sa ramana in bucati cat de cat intregi. Trebuie avut in vedere si faptul ca dupa ce se raceste dulceata devine mai 'groasa'. In general prefer sa adaug in dulceturi, pentru un plus de aroma, si bucati de lamaie cu tot cu coaja. La final se pune totul in borcane si se lasa neacoperite pana se formeaza o crusta deasupra. Dupa aceea se capseaza si sunt numai bune de pus la pastrare pentru diminetile de iarna, alaturi de o ceasca de lapte cald si felii de paine prajita :-D.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Mie la dulceata de piersici nu-mi mai trebuie nici o aroma in plus, fie ea clasica si eterna lamaie care se potriveste la orice. Piersica este singurul fruct de la noi pe care il prefer in gemuri, dulceturi, compoturi si prajituri exact asa cum e. Si mai precis, piersicile de august care se desfac usor de pe sambure, mai putin dulci decat cele de iulie, dar mult mai aromate si parfumate. Singura dulceata la care nu ma deranjeaza sa fie prea dulce.
    N-am facut singura niciodata, dar, slava domnului, mama ma aprovizioneaza inca in fiecare an cu destule borcanele de dulceata cat sa trec iarna.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    @Andrei : iti vand un pont daca ai ajuns la partea cu sterilizatul borcanelor. Dupa ce se ia de pe foc, dulceata se pune direct in borcane, asa fierbinte cum e. Borcanele sunt in prealabil spalate si uscate, ok ? :) Apoi, borcanele se inchid cu capac si se aseaza cu capacul in jos. Cand se racesc de tot, se verifica borcanele si daca sunt putin trase inspre interior, atunci poti fi sigur sa dulceata nu se va strica toata iarna.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    Daca ai facut dulceata, uite o reteta de minitarte cu dulceata de piersici (poate fi orice fel de dulceata)
    Pentru aluat: 200 g faina; 100 g unt la temperatura camerei; 1 galbenus de ou; 2 linguri zahar brun; 1 praf sare; 30 ml apa; dulceata de piersici
    Mod de preparare : mai intai facem aluatul de tarta : intr-un bol in care am pus deja faina se punesare si untul la temperatura camerei. Framantam usor si apoi se adauga galbenusul, zaharul si apa. Aluatul framantat se pune apoi pentru o ora la rece. Din aluatul intins se taie apoi niste cerculete, iar din ce ramane se taie fasii. Formele de tarta se ung cu ulei, si se pune in fiecare aluat, o lingura de dulceata si grilaj din aluatul ramas deasupra. Mini tartele cu dulceata de caise se dau la cuptorul incins 30 de minute. Se servesc reci sau calde, pudrate cu zahar. Pofta buna!

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 12 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Asa ! Mai vinde-mi ponturi cu piersici ! Sunt innebunita dupa gustul lor dulce-acrisor, parfumul delicios de fructe de vara. Cu cat se instaleaza iarna si frigul, cu atat imi este pofta de toate fructele de vara. Printre care si piersicile. Cu ajutorul retetei tale, voi prepara un desert usor si bun. Dar nu voi folosi dulceata, ci cateva pieresici spatale, curatate si puse la congelator, numai bune de calit cu zahar.
    Adesea fac combinatia asta pentru clatite. Folosesc fie mare, fie piersici. Dar cum tot ai postat reteta de minitarte, o voi intrebuinta. Revin cu impresii ! Si poate si poze, daca voi fi pe faza :))

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)