Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniDaca iti plac amestecurile ciudate in ale bucatariei, inceraca o salata de pui picanta, cu pepene galben :D
Ingrediente: un pui, un pepene galben potrivit, o legatura sarzavat de supa, o ceapa, trei ardei iuti mici, o salata verde mare, cinci boabe de piper, doua linguri zeama de lamaie, doua linguri suc de mere, 50 ml de ulei, sare si piper dupa gust
Mod de preparare : speli zarzavatul, il curati si maruntesti. Curati ceapa si o tai. Speli carnea si o pui la fiert 40 min, acoperi cu 1,5 l apa cu sare, ceapa, zarzavat de supa si boabele de piper. Cureti ardeii iuti de seminte si ii tai fasii. Cureti pepenele galben si il tai cubulete potrivite. Speli si tai salata. Carnea fiarta o lasi la racit dupa care o scoti de pe oase si o tai fasii. Pui in castron carnea si ardeiul, pepenele si salata. Prepari un dressing din ulei, zeama de lamaie, sucul de mere, sare si piper cu care stropesti salata. Amesteci totul si lasi 15 min la odihnit... apoi pofta buna >:-)
-
acum 12 aniHmm.. Cred ca nu e totusi un mare efort sa combini gustul picant cu cel dulce, sau acru cu dulce. Dar stomacul meu nu e obisnuit cu astfel de combinatii. Sunt convinsa ca rezultatul e neasteptat de bun, dar am mereu retineri inainte sa consum un preparat care prezinta combinatii de acest gen. Am incercat, de pilda, preparate chinezesti pe baza de carne, cu sosuri dulci de caise. Sau am mai asociat branza cu bobite de struguri sau pepene galben. Dar nu stiu prosciutto cu pepene galben ce fel de rezultat da. Arata bine, nu zic, dar gustul sarat de carne maturata si zeama de "zamoz" e nou pentru papilele mele :))
-
acum 12 aniTrebuie sa incerci macar odata, si eu am fost reticenta cand am auzit prima data de aceasta reteta, dar siuncera sa fiu nu ma asteptam sa iasa ceva atat de gustos dintr-un astfel de amestec, astept pareri :) si alfel de combinatii ciudate dar bune la gust