Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniIngrediente: un pui de 1 kg; 1 lingura pasta harissa ; 2 linguri ulei de masline ; 1 lingurita de seminte de chimen pisate; 1 lingurita seminte de coriandru pisate; 250 g iaurt; suc de lamaie ; patrunjel tocat ; 2 linguri pasta tahina
Mod de preparare: cu ajutorul unui foarfece taiem pe lung ambele laturi ale pieptului de pui. Pentru al intoarce mai usor recomand sa infingi 2 bete de frigarului pe diagonala. Se freaca apoi carnea de pui cu harissa, ulei de masline ; chimen ; 1 lingurita seminte de coriandru. Frigem puiul cu pieptul in jos, pe un gratar acoperit, timp de o ora, intorcand la fiecare 10 min. Amesteca tahina, iaurtul, zeama de lamaie si o lingurita de ulei de masline, mesteca bine pentru a obtine un sos delicios pentru al servi alaturi de pui. Cand este puiul gata se presoara deasupra acestuia patrunjelul tocat marunt.Sunt absolut inebunita dupa mancarurile condimentate, stiu ca nu este pentru toate gusturile dar trebuie incercat macar odata.
-
acum 12 aniOooo numai bine chiar cautam o reteta cu pui condimentat; peste cateva zile e ziua mea si s-au autoinvitat o multime de prieteni la mine si chiar nu stiam ce sa pregatesc; Incerc reteta iar daca imi iese bine promit sa fac poze si sa le pun pe forum sa vedeti cum a iesit.