Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniIngrediente:
- 1 legatura de patrunjel doar frunzele
- cateva fire de tarhon
- catei de usturoi, curatati
- coaja rasa de la 5 lamai
- 3 fileuri de ansoa in ulei
- 3 linguri de ulei de masline
- 1 kg pulpa de porc fara osMod de preparare: Marunteste intr-un robot ierburile, usturoiul, coaja de lamaie, ansoa si uleiul cu sare si piper. Indeparteaza grasimea de pe carnea de porc. Taie carnea felii si bate-o pe lungime ca sa aiba o grasime uniforma. Freaca bine carnea pe toate partile cu ingredientele pentru marinata.
Frige pe gratar, acoperit cu un capac, timp de 20 min, apoi intoarce si mai friga cam 15 min, pana ce carnea e bine patrunsa. Infasoara in folie si lasa sa stea cam 20 min inainte de a incepe sa o tai pentru a o servi.Recunosc de abia a treia oara mi-a iesit delicios:))))))
-
acum 12 aniFriptrura marinata, ciudata denumire, dar am facut o tentativa in weekend, si pot spune ca a iesit ... bine. Dar tind sa cred ca se putea mult mai bine, dar cum zici ca nici tie nu ti-a iesit din prima o sa mai incerc. Nu toate mancarurile ies din prima :)
Pe langa friptura am mai servit cartofi taranesti sa stii ca merge combinatia :-D
-
acum 12 aniLa mine in casa, nu exista sarbatori fara sarmalute. Sarmalele trebuie sa fie obligatoriu infasurate in frunza de varza, nu prea grase, dar obligatoriu cu ceva afumatura, cimbru si marar uscat. Week-end-ul asta am testat oala romana. Mai avusesem una, la care am reusit performanta sa-i faram capacul dupa doar 3 utilizari. A doua oala romana statea in camara, inca in ambalajul original, de asta vara. Imi plac la nebunie mancarurile facute la cuptor in vas de lut, dar am o bucatarie relativ mica si vara nu ma trage inima sa dau drumul la cuptor. Sambata mi-am luat inima in dinti si am facut pentru prima data sarmale.
Cred ca stiti cum functioneaza. Scufunzi ambele parti ale vasului in apa timp de 15-20 de minute, eu le umplu cu apa si le las uneori si jumatate de ora. La mancarurile cu carne de pui sau curcan incercate pana acum nu fusese nevoie sa completez apa. Era destul ce-si tragea vasul in perioada de pregatire. La sarmale a trebuit sa completez periodic, pentru ca timpul de coacere este de cel putin 2 ore. Va marturisesc ca nu e usor sa scoti oloiul fierbinte din cuptor, e al naibii de greu si capacul incomod. Rezultatul insa a fost spectaculos. Sarmalutele au iesit fragede si gustul de afumatura se simte mult mai bine decat la cele facute pe flacara de la aragaz.
Un sfat (vazusem deja ce se intamplase pe unde am mai mancat sarmale facute in vas roman): dupa ce ati scos oala din cuptor, scoateti imediat sarmalele si transferati-le in alt vas, altfel, nu raman deloc suculente.