Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniImi plac mult salatele grecesti si de fiecare data le includ in meniu de duminica;
Ingrediente: 200 g paste ; 1/2 ceapa rosie tocata marunt; 2 linguri de zeama de lamaie; 100 g boabe de soia fierte; 300 g rosii chery taiate felii; 3 castraveti taiati rondele dar curatati de coaja si semintele din interior; 3 linguri ulei de masline; 5 frunze de menta tocate marunt; o lingurita de oregano; 150 g branza feta taiat marunt;
Mod de preparare; Se fierb pastele (de obicei cele de marimi mici); Dupa ce au fiert se clatesc cu un jet de apa rece, se amesteca cu o ceapa rosie, se adauga o lingurita de sare si zeama de lamaie. Se pun intr-un bol si se lasa la marinat. Dupa 4-5 min acestea se scot si se pun intr-un alt bol unde le amestecam cu boabele de soaia, rosii si castraveti. Peste care se adauga ulei, menta si oregano cu sare si piper. Iar la final peste salata se presoara branza feta. Pofta mare!
-
acum 12 aniSi paste si soia ? Nu e cam mult pentru o combinatie care se vrea racoroasa ! Nu stiu, zic si eu... nu le-as pune impreuna, dar poate zic prea mult si sunt carcotasa. Ce-i drept e o combinatie buna a ingredientelor, dar din cate stiu grecii nu pun soia in salate. Arabii, libanezii....
-
acum 12 aniSunt fana declarata a mentei. O folosesc mai ales la salate de fructe, bauturi reci racoritoare de vara, fripturi si lista poate continua. Dar nu mi-ar fi trecut vreodata prin cap sa o adaug la o salata cu paste sau la una cu branza, si cu atat mai putin la o salata ce combina aceste ingrediente cu ceapa. Ce-i drept in salate (alea care nu-s de fructe, vreau sa zic) prefer busuiocul, cimbrul sau oregano, cu o maaaaare slabiciune pentru cimbru. Multumesc pentru o idee noua.
-
acum 12 aniSi mie imi place salata greceasca, uite cum o prepar eu
Ingrediente: 400 g friptura rece de pui taiata fasii, 150 g branza feta taiata cuburi, patru rosii taiate cuburi, 100 g masline negre, un castravete taiat bucati, doua salate verzi, trei linguri ulei de masline, o lingura otet de vin alb, o ceapa taiata rondele, oregano, sare, piper.
Mod de preparare: Intr-un vas mare, se amesteca friptura (taiata fasii) cu branza, rosiile, maslinele, castravetele, ceapa si frunzele de salata verde (spalate, uscate si rupte bucati mari). Intr-un bol mic, se amesteca otetul si uleiul cu telul; se adauga oregano, un praf de sare si piper negru, proaspat macinat si se toarna vinegreta peste salata. Se amesteca totul foarte bine si se serveste salata imediat
-
acum 12 aniMi-ai facut o pofta de salataaaa... de numa' numa'. Mai am de asteptat vreo ora pana sa iau masa dar mi-ai dat o idee buna. Spre surprinderea mea inca se mai gaseste salata verde in piata. Rosiile capata savoare si gust de rosie autentica, de castraveti nu zic nimic, pe astia ii gasesti si cu ochii inchisi la ora asta in gradini sau sere. Ceapa e ceapa. Maslina e de la mama ei de acolo de la greci. Da ! E o combinatie reusita de salata pentru acest sezon. Buna sugestie, multumesc !
-
acum 12 aniuneori fac si eu salata greceasca.La un moment dat vazusem intr-o reteta pe net ca se foloseste si maghiran, dar nu am pus niciodata. O fi cu maghiran? :D