Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniEu sunt o fana a sandvisurilor si le fac destul de des deoarece asta e pachetelul de mancare pe care il i-au la servici.
Ingrediente: 2 baghete ; 300 g ardei copti in ulei; chili ; mozzarella (2 felii); o rosie taiata rondele, 2 felii de salam;
Mod de preparare: Taie baghetele de paine in jumatati; se amesteca ardeii cu un varf de chili si se asezoneaza cu piper; Se pun pe jumatatile de paine ardeii, feliile de mozarella, rosii si cele 2 felii de salam si se acopera cu a doua jumatate de bagheta taiata;
Nu e o reteta complicata pentru ca pentru pachetelul de servici nu consider ca trebuie sa iti pregatesti cea mai sofisticata reteta.
-
acum 12 aniAtunci cand timpul nu-mi permite, si eu recurg de cele mai multe ori la sandwich-uri... Si printre preferatele mele se afla sanwich-ul cu ton, pentru care avem nevoie de:
500 gr cartofi
1 ceapa mica
3 castraveciori murati
5 linguri ulei de masline
2-3 linguri suc de lamaie
2 conserve de ton (in ulei sau suc propriu)
3 oua
cateva frunze de salata verde
2 rosii medii
sare, piper
bagheta (sau mini baghete)Se fierb cartofii in coaja pana intra furculita in ei. Se curata apoi de coaja si se taie cubulete. Se adauga peste ei ceapa tocata marunt si castraveciorii taiati cubulete. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana se leaga ca o emulsie. Se adauga putin piper si se omogenizeaza bine, pentru a-l turna mai apoi peste salata de cartofi.
Ouale fierte tari se curata si se taie rondele. Tonul se scurge de lichid si se sfarma apoi cu furculita. Se taie mini-baghetele pe lung si se scobeste miezul.
Se umplu mini-baghetele cu salata de cartofi peste care se adauga ton sfaramat si apoi felii de oua. Pentru aspect si savoare adaugam frunzele de salata si rondele de rosii, intercalat. Pofta buna si o zi spornica la serviciu !
-
acum 12 aniSandvisuri Nicoise sau vegetariene:)
Taiem pe lung 1 bagheta mare si scobim putin miezul la mijloc. Intre timp punem la fiert timp de 2 minutele 100 g de fasole verde, taiata marunt, dupa fierbere se scurge si se clateste in apa rece. Se amesteca fasolea cu 30 de rondeele de masline, 150 g rosii taiate si ele rondele, 100 g frunza de salata, 1 ceapara rosie tocata marunt, 100 g de ton in ulei scurs si 4 linguri de sos de tzatziki. Se amesteca totul foarte bine si apoi cu umplutura obtinuta se umple bagheta care la final o taiem in patru portii egale, astfel avem un sandwich pentru fiecare membru din familie.
Sunt foarte usoare si nu pica greu la stomac sunt ideale dimineata iti ofera multa energie. Pofta mare!
-
acum 12 aniajungi acasa dupa o zi de munca si nu ai chef de facut mancare, dar tie o foame de ai manca orice, uite o reteta rapida si gustoasa: omleta cu legume
Ingrediente: 3 oua, 100g amestec de legume mexican (sau orice fel de ameste de legume congelate), sare, piper dupa gust.
Mod de peparare: pui tiagaia la incins cu un pic de ulei, adaugi legumele congelate in tigaie si pui pt 5 min capacul sa se decongeleze, intre timp bati bine ouale pt omleta si mai mesteci din cand in cand in legume, cand vezi ca s-au inmuiat un pic legumele le pui peste ouale batute, amesteci tot ... apoi rastorni tot amestecul in tigaie si lasi la parjit 3 min pe o parte si inca 2 pe cealalta. Se poate servi cu salata de rosii. Pofta buna !
-
acum 12 anieu sunt comoda la capitolul asta :D. mereu ma gandesc ca ar trebui sa-mi pregatesc un anumit fel de mancare pentru urmatoarea zi de munca, insa cand ajung acasa, imi gasesc treaba si uit efectiv. imi amintesc noaptea, inainte sa adorm. si iar imi fac fugitiv un sandvis cu snitele, rosii si castraveti.
-
acum 12 aniO gustare rapda si usor de facut sandwich-uriu cu mozzarela prajite
Ingrediente: o paine toast, 300 g mozzarela, 4 oua, pesmet, ulei pt prajit, sare si piper
Mod de preparare: se trec feliile de paine prin ouale batute, in care am pus sare si piper. Tai mozzarela felii medii, si le treci si pe acestea prin ou. Apoi pui cate o felie de mozzarela intre doua felii de paine, presezi bine, le treci prin pesmet si le prajim in ulei incins.Pot fi servite atat calde cat si reci.