Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniBuna !
Recent am gatit pentru o un numar mai mare de invitati si am incercat o combinatie oarecum riscanta : friptura de porc cu sos alb cu ciuperci.
Ingrediente :
• pentru friptura
1,5 kg pulpa de porc degresata
3-4 lg ulei
3-4 catei de usturoi
sare, piper
un pahar cu apa
un pahar cu vin
• pentru sos
250 ml lapte dulce
250 ml smantana
100 g unt
4 lg faina
sare dupa gust
200-300 g ciuperci
Mod de preparare :
Pentru friptura, alocati-va cel putin 3 ore pentru ca e nevoie sa se coaca bine. Procedam asa : intr-o oala se pune uleiul la incins. Puneti bucata de carne si prajiti-o pe toate partile pana isi schimba culoarea. Adaugati usturoiul si vinul si acoperiti cu un capac, lasand focul la mic. Mai intoarceti din cand in cand si daca scade zeama, adaugati cate putina apa.
Sosul trebuie facut pe ultima suta de metri. Se prepara usor si e nevoie sa fie fierbinta la servire.
Intr-o oala topiti untul si apoi adaugati faina mestecand continuu. Adaugati laptele caldut, cam jumatate din cantitate. Mestecati continuu pentru a nu face cocoloase. Restul de lapte se amesteca intai cu smantana pentru a o aduce la o temperatura mai ridicata si crema rezultata se adauga apoi peste sosul din oala. Nu uitat sa tineti focul la mic si sa mestecati in tot acest timp. Dupa ce se ingroasa sosul, puneti si ciupercile. Potriviti de sare si piper. Optional, la final, puteti adauga usturoi sau marar.
Stingeti focul dupa ce toate ingredientele au facut schimb de arome.
Carnea de taie felii, se aseaza pe un platou iar sosul de toarna deasupra.
Serviti cu placere !