Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniFetelor trebuie sa va impartasesc ca weekendul asta am mancat limba de porc:))). Si spre uimirea mea a fost foarte bun. Limba de porc e numai si numai carnita si a fost si foarte dulceee. Recunosc ca am gustat asa cu un pic de dubii dar gustul a fost senzational, cu siguranta voi mai manca si a doua oara.
-
acum 12 aniDaca tot e sa ne riscam, as recomanda o reteta de « Fudulii de curcan ». Nu toata lumea apreciaza, putini cunosc (multi consuma doar piept, pulpe, aripioare…), dar aceste parti sunt chiar gustoase. Avem nevoie de:
500 g fudulii de curcan
3 cepe verzi medii
½ ardei gras rosu
200 ml de rosii decojite taiate cubulete
3 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline
1 cana de apa fiarta
sare si piperSe spala foarte bine fuduliile si se curata de pielita. Se oparesc si apoi se pun pe un prosop de hartie pentru a lasa apa. Se infierbanta ulei intr-o cratita, se adauga ceapa taiata solzisori si usturiul tocat marunt si se calesc un pic. Cand ceapa a devenit lucioasa adaugam rosiile taiate cubulete si ardeiul gras taiat. Se adauga fuduliile in tigaie si se prajesc 10 minute. Se adauga putina apa fiarta, sare si piper dupa gust si se mai lasa pe foc inca 10 minute, astfel incat sa se patrunda bine toate aromele. Se servesc cu garnitura, dupa preferinta. Pofta buna !
-
acum 12 aniMultumesc pentru reteta, Mihaela. Recunosc spasita ca abia acu vreo trei saptamani am vazut pentru prima data intr-un supermarket fudulii de curcan. Intai am ramas cu gura cascata, dimensiunile "podoabelor" m-au surprins placut :D. Am mancat deja fudulii de porc si mi-au placut si am mai vazut la diverse emisiuni culinare cum se prepara cele de vitel, dar ma intrebam daca exista retete si pentru curcan. Se pare ca exista. Cu prima ocazie o sa-mi surprind familia :P. Ma tem, ca baietii mei sunt mai putin aventurosi decat mine in materie de preparate culinare. Sper sa nu faca nazuri.