Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 7 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Ce toppinguri folositi pentru clatite ?

    • Vote Down0Vote Up
  • 27 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 7 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    Cel mai des folosesc banala dulceata de visine pentru ca este si acrisoara. mai folosesc dulceata de salcam, de trandafiri, de prune, finetti.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Georgis
    Georgis     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 11
    Discutii: 1
    Mhh mie una personal aia de finetti mi se pare prea dulce ...imi place dulceata de capsuni sau cea de cirese amare. Bine ca sa nu mai spunem ca mai sunt si demential de bune clatitele cu branza dulce la cuptor si cu frisca....yum..

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    cum prepari clatitele cu branza dulce la cuptor?suna foarte interesant

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Georgis
    Georgis     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 11
    Discutii: 1
    Mai reteta e destul de simpla. Pentru clatite iti trebuie:
    - 150 gr de faina
    - 150 ml de lapte sau
    - 150 ml de apa minerala (ies la fel de gustoase)
    - zahar vanilat
    - un ou

    Pt umplutura:
    - 400gr branza dulce
    - 1 ou
    - stafide (optional)
    - zahar vanilat

    Planul de bataie:
    - se bate oul, iar apoi se adauga treptat laptele, apa si faina. Se amesteca pana se face o compozitie omogena, in care turnam zaharul vanilat si se prajesc clatitele intr-o tigaie cu doar o picatura de ulei.
    - pregatesti umplutura din ou, branza, zahar vanilat, si daca doresti adaugi si stafidele.
    - se umplu clatitele cu compozitia de branza si stafide , apoi se impaturesc in 4 si se aseaza clatitele intr-un vas uns cu unt.
    - eventual pe deasupra le poti da cu putin ulei ...sau poti pune cate o feliuta subtirica de unt.
    - iar pentru frisca fie achizitionezi din comert, desi nu recomand pentru ca nu e la fel de delicioasa ca cea de casa pe care o poti prepara din 150 ml smantana de gatit si vreo 3 lingurite de zahar.

    Deci pofta mare...:P


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    deci multumesc:P....dupa ce termin dieta absolut necesara dupa Paste am s-o inecr pentru k este destul de usor de facut

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Rap_Ale
    Rap_Ale     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 26
    Discutii: 14
    Cam mult unt in reteta, dar ies intr-adevar delicioase, mai ales in vas de ceramica!


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Daca ne permitem sa "pacatuim" putin si sa facem abstractie de cura de slabire, facem clatitele subtiri dupa reteta clasica, iar cat sunt inca fierbinti adaugam pe centru (diametru) felii de banane, eventual capsuni, daca e sezonul lor, pliem, cand se racesc putin adaugam si frisca din belsug :-D si apoi crema de ciocolata sau ciocolata topita. Sunt delicioase, foarte dulci si e de dorit a nu se face exces :p.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Eu folosesc cel mai adesea dulceata de gutui sau de prune, pentru ca nu e chiar asa de dulce. Rar pun ciocolata. Daca vrei un desert super dulce, incearca niste clatite cu dulceata de trandafiri. Au o aroma!!!

    Uite o reteta mai speciala. Clatite americane cu piure de dovleac. Nu le-am incercat niciodata. Voi ati mancat vreodata?

    Ingrediente:

    2 oua
    1 ceasca faina integrala
    1 lingura de bicarbonat
    3 linguri de ulei de canola
    2 lingurite de praf de scortisoara
    ½ lingurite de praf de ghimbir
    2 cesti de lapte
    1 ceasca de piure de dovleac

    Mod de preparare:

    Mai intai amestecam intr-un bol ghimbirul, bicarbonatul, faina si scortisoara. In altul batem ouale, dupa care punem piureul de dovleac si vanilia. Pe parcurs de toarna uleiul si laptele si se bate bine. Cand observam ca amestecul are aspectul unei spume, se pune faina amestecata cu ghimbir si dovleac. Dupa ce s-a incorporat si faina, se ia cate o lingura din compozitie si se coace in tigaie.

    Gogo a spus:

    Ce toppinguri folositi pentru clatite ?




    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Raluca_Chef
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 25
    Discutii: 14
    Clatite americane simple

    520g faina
    3 pliculete praf de copt
    sare
    4 oua
    4 plicuri de zahar vanilat
    450ml lapte
    4 linguri unt
    Ca topping recomand zmeura si ciocolata (sau caramel sunt cele mai bune).

    Preparare:
    Luam un castron unde adaugam: lapte, zahar vanilat, ouale, sare (doua varfuri de cutit) si mixam bine pana cand se omogenizeaza. Separat amestecam faina cu praful de copt si le turnam peste compozitia omogenizata treptat in timp ce mixam in continuare.
    Dupa ce compozitia e gata incepem sa pregatim tigaie in care punem foarte putin ulei (cateva picaturi) ca clatita sa nu se prinda de tigaie. Focul trebuie sa fie mediu. Cu ajutorul unui polonio luam copozitie si o turnam in mijlocul tigaii. Ea se va intinde singurica, nu te juca tu cu tigaia ca sa intinzi clatia. Atentie la foc! este cel mai important trebuie sa fi cat mai potrivit pentru a evita sa ardem clatitele.
    Ador clatitele Americane sunt mult mai pufoase si dimineata acompaniate cu lapte sunt perfecte!


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Ionela_Nastase
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 74
    Discutii: 5
    Mi-am adus aminte ca de revelion a facut mama clatite cu carne si au iesit excelent. clatile se fac dupa reteta bine stiuta de toti fara a indulci aluatul iar pentru umplutura de carne avem nevoie de:
    400 gr carne tocata
    1 buc ardei gras
    1buc ceapa
    un varf de cutit busuioc
    dupa gust sare si piper
    + optional: smantana.
    Tocam ceapa marunt si o calim intr-o tigaie pentru 10 min. punem carnea tocata, ardeiul gras taiat cuburi, amestecam bine, iar apoi punem si condimentele cu mirodenii. Lasam totul sub capac pentru aproximativ 15 min. Odata terminate de copt clatitele, le vom umple, una cate una, cu umplutura de carne. In fiecare clatite se vor pune aprox. 2-3 linguri de compozitie, iar apoi vor fi rulate normal. Aveti grija la rularea lor, deoarece s-ar putea rupe. Pentru aceasta din start facem compozitia de clatite putin mai groasa. Intr-un vas yena, uns cu putin unt, punem una cate una si deasupra presaram parmezan / grana / cascaval. In cuptorul preincalzit la 180 de grade punem clatite la copt pentru 20 min.
    Acestea se vor servi calzi impreuna cu cateva linguri de smantana.
    Va urez pofta buna la aceste clatite cu carne dragii mei!

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)




Statistici T5