Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 7 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    In acest weekend am servit cea mai tare placinta cu branza facuta din foietaj stropita cu samantana. ABSOLUTTTTT DELICIOASAAAA!!!! nu m-am putut opri pana nu am mancat tot tot tot....Las poza sa vorbeasca de la sine.image
    Atasamente:
    2012-09-24 19.32.41.jpg 1M

    • Vote Down0Vote Up
  • 4 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 7 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Hmm, arata intr-adevar foarte bine =P~ si... vorbeste ea poza de la sine, dar as vrea cateva mici detalii legate de ingrediente... Eu stiu reteta clasica cu un pachet de foi de placinta, 450 de grame de branza dulce, 5 oua, 5 linguri de zahar, 1 pliculet de zahar vanilat, si eventual niste stafide :P, asta pentru placinta dulce, dar sincer nu ma dau in laturi nici de la cea sarata, iar cea de mai sus pare destul de insiropata cat sa se "topeasca" din farfurie in cateva secunde :p

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Nicole
    Nicole     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 10
    Discutii:
    Doamne ce bine arat, imi ploua in gura daca s-ar putea as musca din monitor, dar nu se poate... cum e facuta? Arata prea bine, trebuie sa ne dai si reteta. Plssss

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    Placinta cu branza si stafide e foarte buna dar mai puteti incerca si ceva nou, cum ar fi placita cu branza sarata si ciuperci
    Ingrediente : o punga de foi de placinta 400g; branza sarata 500g; un ou; o cutie de ciuperci; o ceapa; marar; smantana 2 linguri; margarina.
    Mod de preparare : Foile se scot din pachet pentru decongelare, se inting si se tin acoperite cu un prosop pentru a-si pastra umiditatea altfel se vor rupe. Pentru umplutura de branza: se pune intr-un vas branza, oul, mararul si smantana. Se amesteca bine cu mixerul pana se obtine o crema omogena. Pentru umplutura cu ciuperci: se taie ceapa marunt marunt si se caleste. Apoi se pun ciupercile si se lasa putin la calit impreuna. Se intind foile, cam2-3 una peste alta. Se pun cam 2 linguri de umplutura (fie branza, fie ciuperci) si apoi se impatura astfel incat sa nu aiba pe unde sa iasa umplutura. Se aseaza intr-o tava bine unsa cu margarina sau ulei si se dau la cuptorul incins. Se lasa cam 10-15 min, pentru ca foietajul se coace foarte repede.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    Nicole
    Nicole     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 10
    Discutii:
    pentru iubitorii de feta recomand o placinta cu spanac si branza feta
    Ingrediente : un pachet foi placinta; 500g spanac (congelat); 2 cepe medii; 4 catei de usturoi; 200g branza feta; 2 oua batute; nucsoara rasa; unt
    Mode de preparare : Calim ceapa in unt, apoi adaugam ustoroiul si il lasam sa sfaraie, dupa care punem spanacul decongelat (il scurgem de apa, altfel obtinem o baclava in loc de placinta). Topim untul si ungem tava. Punem cate o foaie, jumatate pe fund, jumatate afara, asa atarnata. Si punem foi pana cand am acoperit fundul si ni se pare ca sunt suficiente. Le ungem pe fiecare cu unt. Cand e gata tava, amestecam spanacul cu branza feta maruntita, ouale batute si putina nucsoara rasa. Punem amestecul in tava, dam foile atarnate peste, ungem iar cu unt si dam la cuptorul incins cam 15-20 de min, pana cand devine aurie. Pofta buna!

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)




Statistici T5