Tag: negresa - Coolinaria Forum https://forum.coolinaria.ro/discussions/tagged/negresa/feed.rss Sun, 28 Apr 24 10:49:02 +0300 Tag: negresa - Coolinaria Forum ro_Ro Dulciuri https://forum.coolinaria.ro/discussion/74/dulciuri- Tue, 24 Apr 2012 14:06:16 +0300 Rap_Ale 74@/discussions Ingrediente :
600 g faina, 250 g zahar, 100 ml ulei, 3 linguri pudra de cacao, 5-6 linguri de gem
acrisor, 200 g miez de nuca maruntit (o cana plina), coaja rasa de lamiie, 1 esenta de
rom, 1 praf de copt, 300 ml apa.
1. Amesteci intr-un castron mai mare uleiul, zaharul, esenta de rom, coaja rasa de
lamiie, gemul si 300 ml apa, pina se obtine o compozitie omogena. ( Intai freci cu telul
zaharul cu uleiul, apoi adaugi celelalte, dupa ce se topeste usor zaharul)
2. Adaugi faina cernuta cu praful de copt si pudra de cacao. Dupa omogenizarea
completa, adaugi miezul de nuca rupt bucati.
3. Torni compozitia intr-o forma tapetata cu folie speciala de copt si o introduci in
cuptorul bine incins pentru 25-30 minute, la foc mic. Este coapta cind se intareste usor la
suprafata. Dupa ce se raceste, se taie in forma de patratele sau romburi.
(Aceasta compozitie este suficienta pentru o tava de dimensiuni 33/33 cm)
]]>