Tag: carne-pui - Coolinaria Forum https://forum.coolinaria.ro/discussions/tagged/carne-pui/feed.rss Sat, 27 Apr 24 16:58:57 +0300 Tag: carne-pui - Coolinaria Forum ro_Ro Picanterii in 2013 https://forum.coolinaria.ro/discussion/170/picanterii-in-2013 Sun, 06 Jan 2013 10:30:34 +0200 Albinuta 170@/discussions Ingrediente :
- 2.5 kg aripi
- 5 linguri sos picant (am folosit Ketchup picant)
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cani faina alba
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 4 catei de usturoi ras fin
- 2 linguri ghimbir ras fin
- 1/2 cana zahar brun
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingura sos de chilli sau 1/2 lingurita ardei iute uscat
- 1/2 cana otet balsamic sau 1/4 cana otet de vin alb

Mod de preparare : se taie varfurile de la aripi, apoi se separa ciocanelul de partea plata. Dupa ce ati separat toate aripile puneti-le intr-o oala, adaugati sarea si piperul, uleiul de masline si sosul picant. Amestecati bine apoi transferati intr-o punga aripile si adaugati faina. Scuturati punga astfel incat sa fie bine acoperite pe toate partile. Intr-o tava puneti folie de aluminiu (1-2 tavi depinde cate aripioare vreti sa preparati) si asezati bucatile de pui lasand putin spatiu intre ele dupa ce le-ati scuturat de excesul de faina. Se introduc tavile in cuptorup incalzit la foc mare, apoi se reducem focul la pentru 30 de minute. Se scot si se intorc aripile pe cealalta parte apoi se mai lasa in cuptor inca 30 de minute. Intre timp se face sosul. Intr-o cratita se pune usturoiul, ghimbirul, zaharul, sosul de soia, otetul si sosul chilli apoi la foc mic se amesteca continuu pana cand zaharul s-a dizolvat. Nu lasati sa ajunga la fierbere. Cand aripile sunt gata puneti-le intr-un bol mare, turnati sosul peste si amestecati. Pofta buna ! >:-) ]]>
Cum pot gati un pui astfel incat carnea sa iasa foarte frageda? https://forum.coolinaria.ro/discussion/12/cum-pot-gati-un-pui-astfel-incat-carnea-sa-iasa-foarte-fragedas Mon, 14 Mar 2011 16:35:07 +0200 iulia_mihaela 12@/discussions
Ms anticipat pentru raspunsuri :-D]]>