Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 11 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Ingrediente: 500 g cartofi; 3 dovlecei taiati in lungime; o lingurinta de ulei masline; 200g branza capra taiata felii; opt rosii uscate la soare in ulei; o mana frunza de busuioc; 2 lingurite ulei balsamic;

    Mode de preparare: Fierb cartofii pana se imoaie; intre timp treci feliile de dovlecii prin ulei si ii frigi pe gratar sau tigaie; 4 bucati de hartie pergament de marime medie si le pui peste bucatile de folie de aluminium de aceasi marime; imparti ingredientele pe cele 4 bucati de folie incepand cu cartofii la baza si terminand cu cativa stropi de ulei balsamic; mult piper negru proaspat macinat si putina sare; sigilezi foliile si frigi pe gratar cu capac deasupra timp de zece minute pana se topeste branza. Se serveste imediat desfacand folia.


    • Vote Down0Vote Up
  • 5 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 11 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Si mie imi place dovleceii preparati in orice fel : umpluti, pane, prajiti.
    Va propun o reteta de chiftelute de dovlecei cu branza si marar.
    1/2 kg dovlecei
    100 g branza telemea de vaca
    2 oua
    o legatura marar
    5 linguri faina
    ulei si piper
    Curatam dovleceii de coaja si ii dam pe razatoare (de preferat pe razatoarea mica), apoi dam si branza telemea pe razatoare. Dovleceii vor lasa destul de multa apa, asa ca vom fi nevoiti sa ii lasam la scurs intr-o sita sau, in varianta mai rapida, sa ii stoarcem. In cazul in care telemeaua lasa zer, procedam la fel cum am procedat si in cazul dovleceilor.
    Punem intr-un vas incapator dovleceii bine scursi, adaugam telemeaua rasa, cele doua oua si mararul tocat marunt, apoi amestecam foarte bine toate ingredientele. Compozitia chiftelelor din dovlecei cu branza va fi una destul de moale, insa o vom "echilibra" adaugand cateva linguri de faina (faina poate fi inlocuita fara probleme si cu pesmet).
    In functie de cantitatea de faina pe care o punem in chiftelele din dovlecei cu branza, avem la dispozitie doua variante. Fie adaugam faina doar cat sa se lege putin compozitia (adica cinci linguri), caz in care vom pune chiftele la prajit cu lingura. Fie, in a doua varianta, adaugam mai multa faina si obtinem o compozitie pe care o putem modela cu mainile, exact ca pe chiftelele normale.
    Condimentam chiftelele de dovlecei cu piper si sare (daca mai este nevoie). Cum telemeaua este deja sarata, trebuie sa avem mare grija cu sarea - eu n-am mai pus deloc. Incingem uleiul si apoi punem cu lingura compozitia de chiftele in tigaie. Chiftelele din dovlecei se vor aranja singure in timpul prajirii, nu trebuie sa ne ingrijoram ca vor iesi diforme. Lasam chiftelele din dovlecei la foc mediu, le rumenim pe ambele parti si apoi le asezam pe un servetel pentru a trage uleiul.

    Se pot servi fierbinti cu sos de usturoi sau reci alaturi de alte aperitive.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Yummy ! Dovlecei as manca oricand, la orice masa. Imi plac atunci cand sunt gata preparati, dar si reci, a doua zi. Cu sau fara ou deasupra. Imi plac si cand ii gasesc printre sarmalute sau ardei umpluti. Dar reteta ta, alinetu, e interesanta. O voi incerca in mod sigur si asta cat de curand ca am deja cativa dovlecei de sacrificat :)) Merci de idee !

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Mie imi plac foarte mult si rosiile umplute cu branza. Se combina delicios impreuna. Dar am servit de curand... si pentru prima data in viata 8-| sarmalute cu urda. Da, in loc de carne folosim urda. Poate nu sunt foarte multi amatori de urda, dar aceasta nu afecteaza foarte mult gustul ingredientelor. Putem folosi: 300 g de orez, 500 g de urda, 3 cepe medii, 1 morcov, 1 legatura de marar, sare, piper, condimente, ulei, foi de vita de vie... mai pe scurt, reteta traditionala, doar ca inlocuim un mic ingredient :p.
    Orezul se spală şi se fierbe in prealabil, se adauga ceapa tăiată mărunt şi călită cu ulei şi morcovul ras pe răzătoarea măruntă, mai apoi urda şi condimentele, dupa gust, iar la final se ruleaza. Se dau la fiert cu apă şi cu un pahar de suc de roşii, 2-3 foi de dafin. Ar trebui sa incercati ;-)

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Adica pui urda la fiert, practic? Eu ma numar printre persoanele care apreciaza urda. Imi place ca atare, in salate, in placinte, cu legume, dar nu mi-ar fi trecut prin cap sa o folosesc intr-o reteta in care trece printr-un proces de fierbere.
    Nu as refuza, daca mi-ar oferi cineva, dar nu cred ca m-as apuca sa prepar singura asa ceva. Mai ales ca am mancat sarmalute fara carne absolut delicioase facute cu nuca, cu bureti, si chiar cu seminte de dovleac.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Am verificat… si reteta este aplicabila, chiar daca urda trece printr-un proces de fierbere. Nu stiu cat este de indicat, dar ideea este ca rezultatul e bun la gust. Ba mai mult, am cautat si alte retete si am gasit de exemplu, sarmalute cu urda in foi de stevie, la care se mai adauga pe langa urda si alte feluri de branza.
    Ingrediente : 500 gr. urda, 100 gr. de telemea de oi, 2 oua, 3-4 linguri de gris, sare, piper, boia dulce, patrunjel, mărar verde, 1 legatura ceapa verde, usturoi, 1 lingura de ulei, 2 linguri de iaurt, 2 legaturi frunze de ştevie.
    Se amestecă urda şi brânza rasă cu verdeaţa tocată, grişul, ouale, sarea, piperul, boia, ulei şi iaurt. Frunzele de stevie se oparesc uşor în apa fierbinte si se scot repede intr-un castron. Se pune compoziţia de urda pe fiecare frunza, se ruleaza şi se aşeaza într-o cratita si se toarna deasupra un sos de bulion desfacut în apă. Se dau la cuptor pentru jumatate de oră. Se servesc calde cu smantana deasupra.

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)