Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 13 ani
    coolinariaforum
    coolinariaforum     Link Comentariu
    Administrator
    Prima vizita 10 februarie 2011
    Comentarii: 11
    Discutii: 5
    Un nou inceput de saptamana, dar o veche intrebare: Ce sa mai gatesc azi?

    Va astept aici cu sugestii culinare pentru o masa copioasa.... ;;)


    • Vote Down1Vote Up
  • 10 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 13 ani
    Avatar
    Prima vizita 28 februarie 2011
    Comentarii: 2
    Discutii:
    Vad ca am onoarea sa fiu prima cu sugestiile .... :-D
    Eu am gatit zilele trecute pui cu orez si branza Romano .., a fost un adevarat deliciu.. tuturor le-a placut .. sper sa va placa si voua...:)

    Ingrediente:

    * 1 lingura ulei de masline
    * 450 grame piept de pui, dezosat si taiat cubulete
    * 2 catei de usturoi maruntit
    * 2 cani buchetele de broccoli
    * 2 morcovi, taiati fin
    * 1 ceapa tocata
    * 1 lingurita amestec condimente Italia
    * 1/4 lingurita piper rosu macinat
    * 1/4 lingurita sare
    * 3 cani orez gata gatit
    * 125 grame tomate in suc propriu, taiate cubulete
    * 1/4 cana branza Romano, data prin razatoare

    Prepararea:
    Incingem uleiul de masline intr-o tigaie de fonta larga, la foc mediu si adaugam cubuletele de piept de pui si usturoiul maruntit rumenindu-se (5-7 minute pana ce puiul devine auriu si crocant)

    Adaugam in tigaie buchetele de broccoli, morcovii, ceapa, amestecul italian de condimente, piperul rosu si sarea. Se gateste, amestecandu-se constant pana ce legumele sunt bine patrunse, cam 3-4 minute

    Apoi adaugam orezul si rosiile amestecand din cand in cand pentru a uniformiza preparatul si lasand la foc mic cam 15 minute.

    Se serveste cald, presarand fiecare portie cu branza Romano data prin razatoare.

    Aceasta reteta am incercat-o de pe coolinaria.ro :

    image
    (eu nu i-am facut poza retetei ..aceasta e de pe coolinaria...dar cu siguranta o sa ma ocup de acest aspect :-D)


    Pofta buna! :*

    Prea multi bucatari strica supa.(Proverbe si zicatori din folclor)
    Atasamente:
    1264_b1.jpg 20K

    • Vote Down7Vote Up
  • acum 13 ani
    coolinariaforum
    coolinariaforum     Link Comentariu
    Administrator
    Prima vizita 10 februarie 2011
    Comentarii: 11
    Discutii: 5
    Ne bucuram ca ne-ai sarit in ajutor cu sugestii :*:*



    • Vote Down0Vote Up
  • acum 13 ani
    LALY
    LALY     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 05 martie 2011
    Comentarii: 6
    Discutii:
    Cornelia pentru un inceput de saptamana este o idee super.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Pentru ca tot a venit primavara si gasim multe legume in piata, ce spuneti de o supa crema de broccoli :
    Ingrediente :

    - 1 capatana broccoli (500 gr)
    - 1 cartof
    - 1/2 morcov
    - 1/2 ceapa
    - 1 catel usturoi
    - 1 bucata coaja parmezan (cca 30 gr)
    - 600 ml supa de pui
    - sare, piper
    - 2 linguri ulei

    In uleiul incins se calesc ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele si usturoiul curatat dar lasat intreg, pana ceapa e moale. Se adauga cartoful taiat cuburi, coaja de parmezan si supa. Se adauga sare si piper dupa gust. Se fierbe totul pentru aproximativ10 minute. Se adauga broccoli desfacut buchetele. Puneti capacul pe oala si fierbeti inca 10 minute. Mixati tot continutul oalei in blender. Mai adaugati supa daca doriti supa crema mai subtire. Dregeti de sare.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2

    Un nou inceput de saptamana, dar o veche intrebare: Ce sa mai gatesc azi?

    Va astept aici cu sugestii culinare pentru o masa copioasa.... ;;)



    Eu va recomand varza calita, cu afumatura. Iata cum se face:
    Ingrediente:

    1 varza acra mai mare (vreo 2 kg)
    300 gr kaizer
    500 ml suc de rosii
    cimbru uscat
    piper boabe
    foi de dafin
    sare

    Mod de preparare:

    Desfacem varza frunza cu frunza si o punem un apa rece circa 30 de minute. Scurgem de zeama si tocam varza marunt,fideluta. Kaiserul se taie in felii mai maricele. Intr-un vas punem un rand de varza, piper, cimbru, foi de dafin si jumatate din cantitatea de kaiser. Punem restul de varza, kaiser si sucul de rosii. Deasupra punem restul de afumatura. Dam la cuptor circa 1 ora si jumatate, pana cand varza este patrunsa bine, iar afumatura capata un aspect crocant.
    Merge de minune cu mamaliga si un pahar de vin :D.
    Daca nu va place kaiserul, puneti slanina feliata, prajita putin in prealabil.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Varza e preferata printre legume. O cumpar si o am mereu in frigider. Insa numai iarna gatesc varza calita cu varza acrea. In restul anului, o folosesc proaspata, dulce. Imi aduce aminte de bunici, nu inteleg legatura:)))
    Si nu mai spun ca folosesc totul din ochi: o varza medie sa spala si se i se scoate cotorul. Se taie in jumatate si api se despart cate 4-5 foi care se ruleaza si asa sul se taie marunt.
    Cand o sa va apucati de pregatit asa ceva, o sa vedeti de ce ;)
    Asa taiata se framanta cu sare si se lasa putin timp la scurs.
    Intr-o oala cu fundul mai gros se pun 3-4 linguri ulei si cand acesta este incins se adauga varza stoarsa, Se mesteca pana cand varza devine lucioasa si se adauga zeama ramasa sau putina apa. La foc mi, acoperit, lasati varza sa se faca, mestecand din cand in cand si adaugand apa pana cand preparatul e gata de servit.
    La final, se sareaza si condimenteaza. Eu presar marar si la servire, adauf o lingura de smantana.
    Cel mai bine se potriveste cu mamaliguta calda.
    Incercati !
    Pofta buna !

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Trebuie sa ma laud cu cea mai recenta reteta de musaca, si preferata pentru moment. Am descoperit-o in vacanta si am incercat-o cand m-am intors, a iesit grozava. Carnea se pregateste in mod obisnuit, vinetele se prajesc si se scurg de ulei. Cartofii, in schimb, se pregatesc in doua moduri diferite.
    Primul strat de cartofi e compus din rondele de cartofi tavalite prin pesmet si rumenite in ulei. Deasupra cartofilor asezati vinetele, carnea si ultimul strat de cartofi pregatiti ca pentru piure.
    Reteta mai are un ingredient neobisnuit. Intre stratul de carne si cel de cartofi, adaugati o patura de branza telemea nu foarte sarata.
    Se serveste fierbinte. Pofta buna.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Daca tot e vorba de luni, de varza si afumaturi, eu va recomand niste varza de Bruxelles gratinata, foarte simplu de facut cand nu vrei sa te inchizi in bucatarie prea mult ;)) Avem nevoie de ½ kg de varza de Bruxelles, 100 de grame de unt, sare, condimente, cascaval afumat ras si de un vas yena. Se spala varza se pune la fiert in apa cu sare timp de 20 de minute, apoi se strecoara de apa, se aseaza intr-un vas yena, se taie untul cubulete si se presara peste varza, iar pe deasupra se pune in ploaie cascavalul ras. Se da la cuptor pentru cateva zeci de minute, pana capata o culoare maronie si se serveste ca atare sau ca garnitura la alte feluri principale. Pofta buna!

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Sa-ti zic ca mi s-a facut o foame instant cand am vazut postarea ta... Ce mai, imi ploua in gura, nu alta ! Eram in cautarea unei retete cu legume simple si rapid de preparat si uite ca am dat peste ceva chiar foarte interesant. Imi amintesc ca am facut si eu odata, de mult, conopida gratinata. Am procedat asa : am spalat conopida, am desfacut-o buchetele si am pus-o sa se opareasca pentru putin timp in apa cu sare. Am tavalit-o apoi prin pesmet, am aranjat-o frumos intr-un vas termorezistent, am pus putin unt peste bucatele, le-am mai presarat o data cu pesmet. Am adaugat apoi o ceapa taiata pestisori pe care am calit-o pana sa inmuiat. Am dat totul la cuptor pentru 10 minute si apoi am servit preparatul simplu. Probabil, dupa gust, il puteti folosi ca si garnitura ca ceva usor din carne.
    Eu raman cu varza in minte pana acasa. Asta e in meniu la cina !

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Pt. luna aceasta am pregatit mancare de post: musaca de linte cu cartofi. am fiert cartofii si lintea, apoi le-am scurs de apa. am dat prin blender lintea ca sa obtin o partea omogena. am potrivit-o de sare. am uns cu putin ulei o tava, am asezat un strat de cartofi faramitati, apoi linte si ceapa tocata + morcovi razuiti, apoi alt strat de cartofi, alt strat de linte si tot asa pana la final. am dat la cuptor, la 170 grade, timp de 20-25 minute. a iesit super gustoasa!

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)