Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 10 ani
    Raluca_Chef
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 25
    Discutii: 14
    Imi place sa gatesc si cand raman in pana de ideei primul lucru care ma scoate din incurcatura mai ales daca am parte de musafiri sunt pastele. Se pregatesc, usor, rapid, fara sa iti consume timp, energie si nici nu trebuie sa stai pe urma in bucatarie sa o curati de parca a fost al III lea razboi mondial.
    Si am o portie de paste pe care o gatesc cel mai des, sper sa va placa si sa incercati si voi:

    Ingrediente:
    - folosesc o punga de paste manicotti (le prefer deoarece sunt usor de gatit, sunt de o lungime scurta si mai usor de manevrat)
    - ceapa mica;
    - o cutie medie de smantana greceasca;
    - 6 felii de pastrama ;
    - sare si piper ;
    - ulei de floarea soarelui ;
    - 4 ciuperci ;

    Mod de preparare: Las apa pe aragaz sa fiarba, adaug o lingura de ulei pentru ca pastele sa nu se lipeasca de oala. In acest timp pregatesc sosul pentru paste. Pun tigaie la foc mic si adaug maxim 2 linguri de ulei. Taii in fasii lungi si cat mai subtiri feliile de pastrama le pun in tigaie la rumenit. De abia apoi pun si ciupercile pe care eu prefer sa le tai tot cat mai subtiri. Apoi tai ceapa cat se poate de marunt si o adaug peste pastrama ca sa prinda si ea o culoare aurie. Las totul pe foc doar cateva minute si continui sa amestec cu o lingura de lemn in timp ce pun 2 varfuri de cutit de sare si unul de piper. La urma adaug peste toata compozitia smantana si o las putin sa se incalzeasca totul pentru ca toate ingredientele sa se imbine cat mai bine. Cand e gata las tigaia de o parte si trec la paste pe care le scot din apa fierbinte, le asez frumos in farfurii si peste fiecare portie deasupra torn sos (nu foarte mult pentru ca dupa cum ati vazut este cam grasut si contine suficiente calorii, dar este absolut delicios). Pofta mare!

    Imi pare rau ca nu am o poza dar data viitoar cand le gatesc promit sa pun pe forum. Voi cum va pregatiti pastele?


    • Vote Down0Vote Up
  • 12 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 10 ani
    Ionela
    Ionela     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 6
    Discutii: 1
    Eu mai gatesc pastele si in alt fel, ca desert sau de post cum zic unii.

    Ingrediente:
    Nu am cantitati exacte, fiecare pune cate paste si cata nuca doreste, iar zahar, cat vreti voi de dulce.
    - paste, de care doriti
    - nuca macinata
    - margarina
    - zahar
    - vanilie, scortisoara
    - sare
    - ulei
    Mod de preparare: Fierbem pastele in apa cu sare, la care adaugam o lingura de ulei. Le lasam la scurs si le adaugam intr-un castron. Nu le clatiti, le lasati asa calde, sa se topeasca zaharul si sa se lipeasca mai bine nuca. Adaugam margarina, zahar si nuca. Amestecam bine. Aromatizati cu vanilie sau scortisoara. Desertul este gata.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Yam yam. Ambele retete de paste suna delicios. Eu sunt innebunita dupa peste, asa ca de cate ori am ocazia sa gatesc paste (chiar incerc din greu sa ma tin departe de ele), le gatesc cu peste.
    - un macrou afumat taiat bucatele
    - o conserva de ton
    - o lamaie
    - un praf de sare
    - 300 grame de paste fusilli (fiind preferatele mele) dar puteti folosi orice alt fel de paste/spaghetti.
    Se fierb pastele, se scurg bine si se amesteca cu tonul, macroul maruntit si zeama de la lamaie. Macroul afumat deobicei este destul de sarat, dar daca considerati ca mai trebuie sare puteti sa mai puteti un praf de sare, dupa gust.

    Buon appetito !!!


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Eu pregatesc de obicei un fel de paste Carbonara cu ciuperci (asta pentru ca imi plac ciupercile si mi se pare ca se combina bine cu celelate ingrediente).
    Ingrediente:
    - cam 250 de grame de spaghetti (depinde cate portii vreti, cititi totusi si indicatiile de pe pachete de paste, sunt folositoare, pentru ca nu intotdeauna calitatea este aceeasi, si vreti sa le obtineti 'al dente')
    - 300 de grame de bacon sau orice fel de sunca preferati
    - 200 de grame de ciuperci curatate si taiate
    - 200 de grame de smantana
    - 1 ou
    - parmezan ras
    - sare, piper, ulei de masline
    Se pun pastele la fiert. Intre timp prajiti putin sunca taiata fasii subtirele si ciupercile. Separat, bateti oul si amestecati-l cu smantana. Adaugati peste sunca si ciupercile prajite, adaugati sare si piper dupa gust. Ar trebui sa obtineti un sos destul de consistent. Pastele fierte 'al dente' se scurg bine si se pun in farfurii, se adauga sosul alb cu sunca,si deasupra se presara parmezanul ras. Mai simplu nu se poate! Pofta buna!

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Imi plac foarte mult pastele cu branza la cuptor.
    Eu le gatesc in felul urmator :
    Ingrediente :
    - 200 gr paste (fusili sau tubulare)
    - 100 gr cascaval
    - 200 gr branza sarata
    - 100 gr smantana
    - 1 ou
    Punem pastele la fiert cu un praf de sare. Intr-un castron amestecam cascavalul dat pe razatoare, branza sfaranata cu oul si cu smantana. Intr-o tava yena (eu am folosit cantitatile pentru o tava mica, dar daca aveti o tava mare dublati cantitatile), unsa cu putin unt sau ulei, punem pastele ; iar peste paste punem branza. Amestecam putin si o dam la cuptor pentru 10-15 min. Daca doriti puteti sa radeti putin cascaval deasupra.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Anny
    Anny     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 26 aprilie 2012
    Comentarii: 11
    Discutii:
    Mie imi plac pastele in combinatie cu ceva dulce. De obicei le fac cu miere, nuca si stafide. Nu e foarte greu. Se fierb pastele, se adauga nuca macinata, stafidele si cateva lingurite de miere. Cantitatile le potriviti in functie de gust. Mie imi place cu mai multa nuca.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Paste cu carne tocata:

    Ingrediente:
    - o punga de paste (dupa bunul plac)
    - 2 linguri de ulei de masline
    - 500 gr carne de vita tocata
    - 2 cepe micii rosii
    - 3 catei de usturoi
    - 65 ml vin alb sec
    - rosii tocate la o conserva
    - cascaval dat prin razatoarea cu ochiuri mici
    - sare, piper, oregano, ardei iute

    Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se pune la calit cu o lingura de ulei, oregano, ardei iute si un varf de sare.
    Dupa ce s-a calit, am adaugat usturoiul strivit. Se invarte usor totul cu ajutorul unei lingure de lemn in timp ce se adauga usor vinul. Se amesteca totul pana vinul se evapora. Se adauga carnea tocata peste compozitie si se lasa la rumenit 3 minute. Dupa care se adauga rosiile se invarte totul cu ajutorul lingurii de lemn pana totul se transforma intr-o pasta. Se pune capacul si se lasa la inabusit 30 minute (din cand in cand mai amesteci compozitia).

    Intre timp pastele au fost puse la fiert in alta oala unde s-a adaugat lingura de ulei pentru a nu se lipi pastele de peretii oalei.
    La final se aseaza o portie de paste intr-o farfurie, deasupra se va adauga sosul din carne tocata intr-o cantita medie si totul este presarat cu cascavalul ras.

    Reteta am invatat-o cand am fost invitata la niste prieteni, deci e bine sa fii si musafir:) inveti ceva nou in ale bucatariei.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Petrea_Mihaela
    Prima vizita 28 aprilie 2012
    Comentarii: 16
    Discutii:
    SALATA DE PASTE CU LEGUME

    150 gr paste scurte
    6 rosii cherry (12 daca sunt foarte mici)
    1 dovlecel
    1 ardei gras (am folosit cate 1/3 ardei rosu, galben si verde)
    4 frunze busuioc
    3 catei usturoi
    5 linguri ulei masline extravirgin
    10 rasnite chili
    sare

    Preparare
    1.Intr-o tigaie larga se incalzeste uleiul. Se adauga usturoiul taiat felii si chili. Se prajeste la foc mic pana usturoiul se inmoaie.
    2.Se da focul la mare si se adauga rosiile taiate (in doua sau patru, dupa marime). Se prajesc rosiile timp de 3 minute, amestecand rar. Se scot pe o farfurie.
    3.Se adauga in tigaie dovlecelul taiat bastonase. Se prajeste, amestecand rar, timp de 3 minute. Se scot peste rosii.
    4.Se adauga in tigaie ardeiul taiat fasii. Se prajeste, amestecand rar, timp de 5 minute. Se scoate peste rosii si dovlecel. Se toarna peste legume tot uleiul care a ramas in tigaie.
    5.Peste legumele prajite se adauga busuiocul taiat fasii.
    6.Se fierb pastele in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se scurg de apa si se pun intr-un bol. Se toarna peste ele legumele prajite, impreuna cu tot sosul pe care l-au lasat in farfurie. Se adauga sare si se amesteca totul. Se lasa la racit complet.
    7.Se serveste la temperatura camerei, presarata cu parmezan ras daca doriti.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    BAICU_ANA+MARIA
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 63
    Discutii: 2
    PASTE CU MAZARE SI COSTITA

    Ingrediente
    250 gr paste scurte
    200 gr mazare proaspata
    100-150 gr costita afumata (sau alta afumatura)
    1 ceapa
    3 linguri smantana (acra am folosit)
    3 linguri parmezan razuit
    1 lingura ulei
    sare, piper

    Preparare
    1.Se pune mazarea la fiert in multa apa cu sare. Dupa 15 minute se adauga pastele si se mai continua fierberea inca 10 minute.
    2.Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata fin doar pana se inmoaie un pic. Se adauga costita taiata cubulete si se prajeste pana devine crocanta.
    3.Se amesteca 100 ml din apa in care fierb pastele cu smantana si se toarna peste costita. Se aduce la fierbere. In acel moment se adauga pastele si mazarea scurse. Se amesteca bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
    4.Se trage tigaia de pe foc si se adauga parmezanul, amestecandu-se pana se topeste.
    5.Se serveste cu extra parmezan deasupra.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Petrea_Mihaela
    Prima vizita 28 aprilie 2012
    Comentarii: 16
    Discutii:
    SALATA DE PASARE CU PASTE

    250gr paste (fundite), sare, 200gr piept de curcan fiert sau afumat, 1ardei gras rosu, 1 praz, 1/2 pepene galben, 1 nectarina, 5 linguri maioneza, 150gr iaurt, 1 lingura zeama de lamaie, piper, curry, zahar.

    Mod de preparare

    Salata de pasare cu paste este o salata delicioasa cu fructe si legume. Pastele se fierb in apa cu putina sare conform indicatiilor de pe ambalaj, se scurg si se clatesc cu apa rece. Pieptul de curcan se taie fasii, ardeiul se toaca julienne(fasii), prazul-rondele. Pepenele se curata de coaja, nectarina se spala si se scoate samburele, apoi se toaca totul cubulete. Se amesteca totul cu pastele. Din restul ingredientelor se prepara un sos, se adauga zahar si curry si se toarna peste salata.
    POFTA BUNA


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 10 ani
    Petrea_Mihaela
    Prima vizita 28 aprilie 2012
    Comentarii: 16
    Discutii:
    PASTE CU CREVETI SI ROSII CHERRY

    Ingrediente
    •250 de grame de paste tagliatelle al nero si sepia (sau spaghete negre sau obisnuite)
    •600 de grame de creveti nefierti, cu tot cu carapace (se poate folosi cu succes un amestec de fructe de mare asortate: diverse scoici, baby octopus etc.)
    •3 catei de usturoi
    •2 cepe verzi
    •40 de ml. ulei de masline
    •12-16 rosioare cherry (in functie de marime)
    •2 linguri de zeama de lamaie (sau dupa gust)
    •busuioc proaspat (de preferinta, eu nu am avut si am folosit 1 lingura de busuioc uscat)
    •150 ml. supa de crustacee (pregatita din carapacele crevetilor)
    •sare, piper
    •optional, parmezan razuit pentru servire

    Preparare

    Se curata crevetii de carapace si intestine si se stropesc cu putin ulei de masline. Dupa cum se poate observa, am pastrat doua capete pe care le-am clatit bine, rolul lor este mai degraba de decor.
    Carapacele le-am clatit bine sub jet de apa rece, le-am pus intr-o craticioara si le-am acoperit cu apa. Am pus craticioara pe foc si am preparat supa de creveti, nu e nevoie sa se fiarba decat cateva minute, atentie, insa, imediat ce da in clocot se va forma o spuma groasa care trebuie indepartata.
    Intr-o oala de 4 litri se pune apa la fiert (pentru paste) impreuna cu o lingura de sare.
    Intr-o tigaie incapatoare, fara a fi fost incinsa pe foc, se toarna uleiul de masline si se adauga 2 catei de usturoi curatati. Se pune tigaia cu uleiul rece pe foc si se incalzeste pana cand usturoiul devine auriu pe toate partile dupa care cei 2 catei de usturoi se vor arunca.
    In uleiul de masline aromatizat cu usturoi se adauga crevetii curatati, toti deodata. Se trag crevetii la tigaie 1-2 minute pe ambele parti, pana cand se coloreaza in roz, apoi se scot deoparte.
    In uleiul ramas in tigaie se pune catelul de usturoi ramas tocat fin, ceapa verde cu tot cu frunze taiata in bucati de 1 cm. si rosiile cherry taiate in jumatate.
    Se calesc legumele 2-3 minute, apoi se adauga 150 de ml. de supa de creveti strecurata. Se da totul in clocot si se mai fierbe 1 minut, se adauga crevetii si busuiocul, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si zeama de lamaie, se da in 2-3 clocote scurte apoi se trage sosul cu crevetii deoparte, pastrandu-se cald, acoperit cu capacul.
    Am adaugat pastele in apa clocotita si le-am fiert exact 4 minute. Daca va amintiti, in toamna am avut prilejul sa invat cate ceva despre paste la scoala Lellei Cesari Ciampolli in Siena, asadar, ca o fosta cursanta receptiva ce sunt, nu am scurs pastele fierte, ci le-am scos cu un cleste, plonjandu-le in sosul incalzit pana la clocot, pentru ca maestra ne-a spus ca pastele lungi (spaghete, tagliatelle, pici) nu se scurg in strecuratoare, ci se procedeaza cu ele in felul deja descris.

    Am clocotit pastele in sos timp de inca 2 minute, intorcandu-le cu o spatula pe toate partile, apoi am oprit focul si am pus capacul, numai cat a fost nevoie sa scot farfuriile.

    Pastele se pot presara cu parmezan ras, dar am avut curiozitatea sa le gust si mi s-a parut ca miros atat de bine si au un gust care imi aminteste atat de intens de vacanta de vara, ca nu are rost sa mai adaug nimic.


    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)