Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 13 aniPt micul dejun trebuie neaparat sa tii cont de urmatoarele:
1. Trebuie sa fie masa cea mai consistenta ca sa-ti asigure energia pt toata ziua
2. Sa contina un lichid cald iarna si racoritor vara (suc, ceai, cafea, lapte, iaurt...)
3.Sa echilibrezi alimente proteice cu alimente cu fibre
4.Sa nu fie exagerat in cantitate sau volum ca sa nu fie un efort prea mare digestiv si sa creeze somnolentaDe preferat fructele sa se pastreze pt o gustare intre mese
-
acum 12 aniRecent am citit un articol de pe net: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/alimente/inspira-te-din-bucataria-lumii-pentru-un-mic-dejun-copios-817802 bineinteles inspirat/tradus din alta parte. :) Poate te ajuta cu ceva cand ramai in pana de idei.
-
acum 12 aniCereale cu fructe, cu o lingurita de miere si cu iaurt. Este un mic dejun foarte sanatos si bun.
-
acum 12 aniFlorea_Iuliana a spus:
off.. am o noua problema si este obligatoriu sa iau micul dejun..lucru destul de dificil pt mine caci eu intotdeauna saream peste aceasta parte :-))
imi puteti spune voi ce gatiti la micul dejun? sa fie ceva gustos va rog..
:*
Astept raspunsurile voastre :*:*:*
Ceva delicios pe care il mancam la micul dejun estte paine prajita de secara pe care picuri ulei de masline si presari oragano... iese ceva magnific si sanatos inloc de omleta ... e gata in 2 minute si e super;
sau daca vrei dulce.... paine prajita unsa cu miere naturala si presarata cu scortisoara macinata... la fel de yam yam ! Incearca!
-
acum 12 aniDaca ai cam 30 de minute la dispozitie, ai putea incerca macaroane cu stafide. Am gasit o reteta pe blogul Laurei Cosoi. Uite cum se face si de ce ai nevoie:
Ingrediente:
macaroane
branza dulce de vaci
stafide
nuca
miere
Mod de preparare:
Se pun macaroanele la fiert. Intre timp faci o crema de branza: amesteci branza de vaca, cu 2 linguri de miere, nuca macinata si stafide. Este foarte important sa alegi o nuca foarte buna. Exista sansa ca nucile sa fie mucegaite si in cazul acesta reteta poate sa fie un esec. Lasi macaroanele la scurs si inainte sa le amesteci cu crema de branza pui peste ele 1 lingura de ulei de masline.
Florea_Iuliana a spus:off.. am o noua problema si este obligatoriu sa iau micul dejun..lucru destul de dificil pt mine caci eu intotdeauna saream peste aceasta parte :-))
imi puteti spune voi ce gatiti la micul dejun? sa fie ceva gustos va rog..
:*
Astept raspunsurile voastre :*:*:*
-
acum 12 aniAi putea sa incerci un smoothie cu fructe. Eu ador fructele de padure, asa ca iti recomand un smoothie cu fructe de padure :
Ingrediente :
100g mix fructe de padure
4 linguri de suc natural de fructe de care aveti
150ml lapte rece, semidegresat
450g iaurt, sarac in grasime
2 pahare refrigeratePuneti fructele si sucul de struguri intr-o cana si amestecati cu o ustensila de lemn. Amestecati pana cand compozitia se omogenizeaza complet, apoi treceti printr-o sita, daca vreti sa scapati de seminte. Puneti cate 2 linguri din piureul obtinut in fiecare pahar. Amestecati laptele si iaurtul intr-un alt recipient si turnati peste fructele din pahare. Apoi puneti din nou cate o lingura de piure de fructe in fiecare pahar. Serviti cu un pai sau cu o lingurita.
-
acum 12 aniAzi la micul dejun am facut ceva simplu: un castron cu mar maruntit la blender, fulgi de cereale integrale si migdale. Poti adauga si miere daca vrei.
-
acum 12 aniPentru un mic dejun grozav, budinca de paine. E un fel de mancare usor de facut, la care poti folosi orice ai prin frigider.
Ideal e sa-l pregatesti de seara, dar se face la fel de bine si dimineata.
Ce-ti trebuie:
- 6 oua,
-1 ceasca de lapte
- 3 felii de paine toast
- 2-3 carnati sau orice rest de salam, kaiser mai ai prin frigider
- o jumatate de ceapa
- cateva ciuperci, daca ai
- sare, piper
Taiati carnatii in rondele (mie imi plac marunte, dar fiecare cu gustul lui) si lasati-i intr-o tigaie sa se rumeneasca. Adaugati ceapa tocata si sotati. E momentul sa adaugam si ciupercile, daca avem (nu puneti sare decat la sfarsit daca nu vreti ca ciupercile sa-si lase toata apa). Lasati sa se inabuse si sa scada toata compozitia.
Separat bateti bine ouale amestecate cu laptele cu un praf de sare si unul de piper. Taiati painea cubulete, aruncati cubuletele in ouale batute si lasati-le sa se inmoaie.
Intr-o tava termorezistenta amestecati cuburile de paine inmuiate in ou cu carnati sotati cu ceapa si ciupercile. Ideal ar fi sa lasati tava la rece macar jumatate de ora.
Daca aveti, puteti rade deasupra orice fel de cascaval, sau chiar branza telemea si dati la cuptor, la foc potrivit cam o ora.
Stiu ca e o bomba calorica, dar e gustoasa si nu e ceva ce faci in fiecare dimineata.