Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 11 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    Ador ardii umpluti, si desi nu e sezonul lor ii gasim in supermarket astfel ca ii recomand umpluti cu legume. Ca ingrediente avem nevoie de: 8 buc. ardei grasi, 2 buc. morcovi, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc. ceapa, 3-4 buc. rosii, 1 lingura zahar,
    3 linguri ulei
    Mod de preparare : Ardeii, carora li s-a scos in prealabil cotorul, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga. Intre timp facem umplutura de legume astfel se taie pai morcovul, patrunjelul si ceapa si se prajesc in ulei, se adauga apoi rosii proaspete curatate de seminte si pielita, taiate marunt, se presara putin zahar, sare, piper si se prajesc. Dupa aceea umplem ardeii si se asaza pe un rind in cratita se toarna deasupra apa sau supa de carne, se adauga unt sau ulei si bulion de rosii si se lasa sa fiarba inabusit cu capac, in cuptor sau pe aragaz, timp de 30-40 minute.

    • Vote Down0Vote Up
  • 1 Comentariu sorteaza in functie de:
  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Mie imi plac mai mult ardeii umpluti cu carne si orez, asa ca va recomand o reteta de Ardei umpluti in sos de rosii. Avem nevoie de: 500 gr carne tocata (vita, pui, curcan, etc), 300 gr orez, 2 cepe medii, 1/2 litru de bulion, sare, piper, 1 lingura boia de ardei dulce, condimente, 100 ml ulei, 15-20 ardei grasi medii, 10 rosii, piper boabe. Pentru sosul de rosii: 300 ml bulion, 50 ml ulei, 1 lingura faina, sare, zahar.
    Ceapa se taie marunt si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga o lingura de boia. Se adauga orezul spalat in mai multe ape si carnea tocata. Condimentam cu sare, piper si celelalte condimente, dupa gust si se amesteca totul bine, pana se leaga compozitia.
    Taiem capacul ardeilor, ii curatam, iar partea decupata o punem deoparte caci o vom pune dedesubt la ardei cand ii punem la fiert. Se spala bine ardeii sa nu ramana seminte in interior apoi introducem cu o lingura umplutura.
    Ii umplem, apasam umplutura un pic cu lingurita si apoi cu coada facem o gaura in mijlocul umpluturii, pentru a fierbe mai bine. La final taiem rondele de rosii pe care le vom folosi pe post de capac pentru ardei. In oala in care urmeaza sa punem la fiert ardeii asezam bucatile de ardei ramasi de la decupat si 3-4 foi de dafin, peste asezam ardeii umpluti iar printre ei, si deasupra lor punem restul de rosii ramase taiete felii, punem cam 1 lingura rasa cu sare , 1/2 l bulion , boabe de piper, 1 lingurita oregano si apa cat sa acopere ardeii. Deasupra lor asezam o farfurie mica , acoperim apoi cu un capac si le dam la fiert la foc mic.
    Pentru sosul de rosii, punem uleiul la incins si adaugam lingura de faina, amestecam cateva secunde dupa care adaugam bulionul. Se lasa sa dea un clocot apoi se condimenteaza cu sare si zahar pentru a obtine un sos mai dulceag.

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)