Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 11 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Matusa mea a incercat ceva nou...a luat cativa cartofi ia scobit foarte bine, a adaugat cateva cubulete de piept de pui si apoi a acoperit totul cu o pasta de ciuperci si smantana. Rezultatul...delicios!!!!
    image
    Atasamente:
    2012-11-17 13.17.29.jpg 1M

    • Vote Down0Vote Up
  • 4 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 11 ani
    alinetu
    alinetu     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 97
    Discutii: 7
    Am si eu o reteta delicioasa cu cartofi scobiti. Cartofii se fierb in coaja (alegeti niste cartofi roz, un soi nu prea sfaramicios). Se incearca cu furculita, sa nu fie prea moi. Se lasa sa se racoreasca cat suporta mana, se curata de coaja si se scobesc cu grija, cu o lingurita. Ceea ce am scobit, se paseaza cu smantana ca pentru piure, se condimenteaza dupa gust si se amesteca cu marar tocat (sau, dupa preferinte, cu rozmarin). Ungeti-va palmele cu putin ulei de masline si ungeti fiecare cartof scobit in parte, apoi cartofii scobiti se umplu cu amestecul rezultat si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Deasupra se rade cascaval si se adauga o picatura de ulei de masline pentru fiecare. Se dau la cuptor pana cand se rumenesc frumos si se topeste cascavalul. Sunt o garnitura perfecta, care se poate servi cu sos de usturoi cu iaurt sau cu sos tzatzichi.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    Mai puteti incerca si cartofii umpluti cu branza la cuptor. Pentru acesta aveti nevoie de : 5-6 cartofi potriviti (roz) 2 cepe 200 g telemea de oi 50 g feta 3 oua fierte 1 ou crud 4-5 rosii micute 1 lingura margarina 4 linguri ulei ; cateva fire patrunjel ; piper
    Mod de preparare : Se spala cartofii cu un buretel si se pun la fiert in coaja in apa rece cat sa-i acopere cu 2-3 cm. Se lasa sa fiarba 10 minute de cand a inceput sa clocoteasca, la foc mic cu capac. Intre timp curatati si tocati ceapa si puneti-o la calit in ulei fara sa o prajiti, picurati putina apa. Caliti 5-6 minute, nu prea mult. Scurgeti cartofii, lasati-i sa se racoreasca putin, curatati coaja si taiati-i in jumatate. Cu o lingurita faceti in fiecare jumatate cate o scobitura, pastrand un perete de 7-8 mm. Ce scobiti din cartofi puneti intr-un castron. Radeti deasupra branza telemea si adaugati feta. Tocati ouale fierte si patrunjelul, adaugati-le in castron impreuna cu ceapa calita si oul crud. Omogenizati compozitia. Condimentati si piper. Umpleti generos jumatatile de cartofi cu compozitie, decorati cu cate o feliuta de rosii (castravete acru, gogosar) si cu frunze de patrunjel. Puneti cartofii intr-o tava cu putina margarina sub fiecare si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aproximativ 30 minute. Dupa ce s-au rumenit, scoateti-i pe un platou. Se pot servi simpli sau cu diferite sosuri.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    e super ideea ta de reteta, elena. cum faci pasta de smantana si ciuperci? pare usor de facut totul. bag la cuptor si ma ocup de altele de prin casa :D. eu mai umplu cartofii cu branza si pun putina smantana pe ei, apoi ii dau la cuptor.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Pe aceeasi tema puteti incerca si o reteta de cartofi umpluti cu branza si sunca, pentru care avem nevoie de : 6 cartofi mari roz, sunca, cascaval sau branza de burduf, oua, unt, ulei, sare, piper, nucsoara, smantana, marar.
    Se fierb cartofii intregi. Dupa ce se racesc putin, se curata de coaja si se taie jumatati pe lung. Fiecare jumatate se scobeste cat mai mult posibil (atentie insa sa nu rupem peretii, de aia se recomanda cartofii roz, care sunt mai tari). Pentru o fixare mai buna in tava se taie putin si fundul fiecarei jumatati. Se pregateste umplutura din sunca taiata cubulete, prajita si rumenita putin pentru savoare. Se amesteca cu cascavalul dat prin razatoare (sau branza de burduf) si ouale, se adauga sare, piper si putina nucsoara, dupa gust. Se umplu jumatatile de cartofi. Se unge tava cu ulei sau cu unt, se aseaza jumatatile de cartofi umplute in tava, se adauga putina apa si se baga la cuptor pana se coc cartofii. Pentru servire adaugam 1 lingurita de smantana si putin marar tocat deasupra.

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)