Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 12 aniAm gasit aceasta reteta intr-un manual de franceza, am incercat-o si de atunci toata lumea imi cere s-o repet. E foarte simpla: ai nevoie de 200 g zahar, 200 g unt, 250 faina, un praf de copt, 3 banane, 3 oua, 3 batoane de vanilie/plicuri zahar vanilat. Se topeste untul cu zaharul si vanilia . Se strivesc bananele cu furculita. Se bat ouale si se adauga treptat faina, apoi bananele. Se amesteca totul, se pune in forma tapetata cu hartie de copt (rotunda sau de chec). Se da la cuptor o ora (la 180 de grade). Bon appetit!
-
acum 12 aniRap_Ale a spus:
Am gasit aceasta reteta intr-un manual de franceza, am incercat-o si de atunci toata lumea imi cere s-o repet. E foarte simpla: ai nevoie de 200 g zahar, 200 g unt, 250 faina, un praf de copt, 3 banane, 3 oua, 3 batoane de vanilie/plicuri zahar vanilat. Se topeste untul cu zaharul si vanilia . Se strivesc bananele cu furculita. Se bat ouale si se adauga treptat faina, apoi bananele. Se amesteca totul, se pune in forma tapetata cu hartie de copt (rotunda sau de chec). Se da la cuptor o ora (la 180 de grade). Bon appetit!
Poti incerca si asta.
Ingrediente:
2 banane taiate felii
70 g cristale de jeleu cu aroma de mango
130 g iaurt natur
220 ml apa clocotita
Mod de preparare:
Cristalele de jeleu cu aroma de mango se amesteca cu apa fierbinte, dupa se pune 120 ml de apa rece. Dupa ce se amesteca se baga in frigider pentru aproximativ o jumatate de ora. Apoi jeleul se amesteca usor cu iaurtul natur, se imparte compozitia in 4 pahare, se acopera cu o folie de plastic si se da iarasi la frigider pentru 4 ore. Inainte de servire se pun deasupra felii de banana.
Maine, eu o s-o fac pentru a nu stiu cata oara. Cum ai zis si tu, lumea o cere! :))
-
acum 12 aniDe unde se pot procura cristalele de jeleu? SE gasesc la supermarket?
-
acum 12 anitib19 a spus:Rap_Ale a spus:
Am gasit aceasta reteta intr-un manual de franceza, am incercat-o si de atunci toata lumea imi cere s-o repet. E foarte simpla: ai nevoie de 200 g zahar, 200 g unt, 250 faina, un praf de copt, 3 banane, 3 oua, 3 batoane de vanilie/plicuri zahar vanilat. Se topeste untul cu zaharul si vanilia . Se strivesc bananele cu furculita. Se bat ouale si se adauga treptat faina, apoi bananele. Se amesteca totul, se pune in forma tapetata cu hartie de copt (rotunda sau de chec). Se da la cuptor o ora (la 180 de grade). Bon appetit!
Poti incerca si asta.
Ingrediente:
2 banane taiate felii
70 g cristale de jeleu cu aroma de mango
130 g iaurt natur
220 ml apa clocotita
Mod de preparare:
Cristalele de jeleu cu aroma de mango se amesteca cu apa fierbinte, dupa se pune 120 ml de apa rece. Dupa ce se amesteca se baga in frigider pentru aproximativ o jumatate de ora. Apoi jeleul se amesteca usor cu iaurtul natur, se imparte compozitia in 4 pahare, se acopera cu o folie de plastic si se da iarasi la frigider pentru 4 ore. Inainte de servire se pun deasupra felii de banana.
Maine, eu o s-o fac pentru a nu stiu cata oara. Cum ai zis si tu, lumea o cere! :))
Vreau si eu :), trebuie sa o incerc si chiar nu pare asa greu de facut. Hmm interesant.
-
acum 12 anida, eu gasesc. de fapt, e vorba de jeleu in sine :D. adica eu jeleu pun. intr-un timp gaseam la metro cristale, dar in ultima vreme nu am mai avut timp sa merg tocmai pana acolo.
-
acum 12 aniTarta cu banane si ciocolata:
- Ingrediente:
- 5 oua
- 150 g de zahar pudra
- 100 g de faina
- 2 plicuri de praf de copt
- 2 plicuri de crema pentru tarte
- 500 ml de lapte
- 8 banane
- 100 g de gem piersici
- 4 plicuri de glazura de ciocolataMod de preparare: Albusurile se bat foarte bine; treptat se adauga zaharul batand in continuu pana compozitia devine omogena. Treptat se adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se imparte in doua si se pun in doua taci separate acoperite cu hartie de copt. Timp de coacere pentru fiecare foaie este de 10-15 minute. Dupa care se lasa la racit.
Prima foaie, se unge cu gem de piersici si se acopera cu bananele taiate rondele. Se pregateste crema pentru tarte cu ajutorul a 100 ml de lapte si se amesteca cu mixerul la viteza mare. Crema obtinuta se pune peste banane si se acopera cu cea de a doua foaie. Se pregateste glazura de ciocolata asa cum scrie pe plic si se toarna peste tarta, se pune apoi totul la frigider si se lasa cel putin 5 ore la rece. Pofta buna! Eu o pregatesc de obicei la aniversari.
-
acum 12 aniPRAJITURA CU BANANE SI CIOCOLATA
Ingrediente
Zahar 400 g
Faina alba calitate superioara 245 g
Cacao pudra 75 g
Praf de copt 1.5 lingurite
Bicarbonat de sodiu 1 lingurite
Sare 0.5 lingurite
Oua 2 buc
Banane 2 buc
Apa 240 ml
apa calda
Lapte 120 ml
Ulei fara miros 120 ml
Esenta de vanilie 1 buc 1 fiola
Ciocolata neagra/amaruie 200 g
Smantana dulce 32%(Dorna/Milli) 170 ml
Unt 14 g
1 lingura de untPasi de urmat
Preincalziti cuptorul la 180 grade, sau o temperatura medie pentru cei fara termometru la cuptor.
Mixati intr-un bol toate ingredientele uscate - faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, cacao si sarea.
Intr-un alt le si amestecati cu un tel.
Adaugati apa calda, uleiul, laptele si esenta de vanilie - mixati bine cu telul.
Apoi adaugati ingredietele uscate la cele umede - amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase. Va iesi un aluat mai lichid si uniform.
Ungeti cu unt sau ulei o tava adanca de cuptor - eu am folosit una rotunda cu diametrul de 28 cm. Puteti sa folositi si una dreptunghiulara de maxim 23x33cm.
Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 40-45 de min.
Este gata dupa ce o testati cu o scobitoare. O scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a mai racit i-am scos si peretii detasabili - asa este gata de ornat cu crema de ciocolata.
Acum pregatim crema de ciocolata.
Ciocolata se rupe bucatele si se pune intr-un bol mai mare si adanc.
Puneti intr-o cratita smantana dulce si untul, lasati pana incepe usor sa fiarba - mai amestecati cu telul si stingeti. Nu o lasati sa fiarba, doar sa ajunga la temperatura de fierbere.
Turnati amestecul asa fierbinte peste ciocolata bucatele - amestecati cu o lingura de lemn sau paleta pana se dizolva complet ciocolata in amestecul de smantana cu unt - va rezulta o crema de ciocolata uniforma si lucioasa.
Apoi bateti bine amestecul cu mixerul la viteza mai mare - crema se mai uniformizeaza si devine mai pufoasa.
Turnati crema peste blatul racit si o nivelati cu cutitul sau lingura. Eu am folosit o paleta din aceea pentru a orna torturile.
Puneti prajitura la rece sa se intareasca putin crema.
Se poate servi imediat ce s-a mai intarit putin crema. Delicioasa cu cafea, lapte sau ceai - pentru amatorii de ciocolata si asa, fara nimic :)POFTA BUNA
-
acum 12 aniPRAJITURA CU BANANE
-60 g unt
-1/2 cup zahar brun
-2 banane coapte bine,zdrobite
-1 cup faina alba
-3/4 cup faina neagra
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-1/4 lingurita sare
-1 lingurita scortisoara
-2 oua
-1/2 cup smantana
-100 g cicolata neagraToping
-115 g unt
-3/4 cup zahar brun
-4 banane copte bineMod de preparare
1.Pentru aceasta prajitura aveti nevoie de o tava de sticla termorezistenta sub orice forma(eu am ales dreptunghiulara).Se prepara mai intai topingul care se va aseza pe fundul tavii.Se topesc 115 g unt si se adauga zaharul brun.Se lasa pe foc moderat pana se topeste zaharul.Se toarna caramelul obtinut in tava si se intinde pe toata suprafata.Se taie rondele cele patru banane si se aseaza deasupra cremei caramel.
2. Pentru blat se amesteca intr-un bol mare fainile cu praf de copt,bicarbonat,sare si scortisoara.Se bate untul crema impreuna cu zaharul brun.Se adauga ouale unul cate unul si se mixeaza dupa fiecare.Se pune smantana si bananele zdrobite la robot.Dupa ce s-au amestecat bine se incorporeaza si compozitia de faina.Se zdrobeste marunt ciocolata si se incorporeaza usor cu ajutorul unei palete de plastic.
3. Se toarna compozitia peste banane si caramel si se niveleaza.Se da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45 de minute.Se scoate, se lasa la racit 10 minute si se rastoarna pe un platou.Se serveste calduta.
comentarii
-
acum 12 aninu prea imi plac bananele in combinatii mortale dar astea suna bine de tot :X.........am sa trag la sorti care va fi prajitura care o voi face prima
-
acum 12 aniPRAJITURA CU VANILIE SI BANANE
INGREDIENTE BLAT
- 5 oua
- 200g zahar
- 200g faina
- 1/8l ulei
- 1/8l apa
- 1 pac zahar vaniliat
- 1 lamiie-coaja
- 1 pac. praf de copt- 200ml lichid dupa dorinta pentru insiroparea blatului.Eu am pus lapte amestecat cu sirop de banane.
INGREDIENTE CREMA:
- 250g unt
- 1 pac.praf de budinca de vanilie
- 500nl lapte
- 100g zahar pudra
- esenta de rom/vanilie
- 3 foi de gelatina.
INGREDIENTE GLAZURA~UMPLUTURA:
- 100g marmelada de caise(facultativ)
- 200g ciocolata
- 100g unt
-6-8 banane,depinde de marimea lor.Preparare:
MOD PREPARARE ~ BLAT:
Cuptorul se incinge la 180°C.
Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.
Galbenusurile,zaharul,zaharul vaniliat si coaja de lamiie se mixeaza bine, se adaoga pe rind restul ingredientelor si la sfirsit se amesteca albusurile batute spuma cu 1 priza de sare.
Totul se toarna intr-o tava captusita cu hirtie pt.copt/una si infainata...
Se pune la copt pt. 40-45 min.Dupa coacere se lasa la racit complet.MOD PREPARARE ~ CREMA + FINALIZARE:
Se prepara budinca de vanilie cum scrie pe pac. Chiar inainte de a se prepara blatul.Cind este doar calda(ca. 35-40°C)se amesteca cu foile de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece si topite in 2-3 ls lapte. Se mixeaza totul bine si se lasa deoparte.
Intr-e timp se mixeaza bine untul cu zaharul si se adaoga lingura cu linguta din budinca in masa de unt.
Bananele se injumatatesc pe lungime si se aseaza peste blatul eventual uns cu marmelada.Peste banane se toarna si niveleaza crema de vanilie si se da totul la frigider pt. ca 3 ore.
Pentru glazura se topeste ciocolata impreuna cu untul la o temperatura de ca 35°C puna la max 40°C.Dupa aceea se toarna si niveleaza peste crema.Se puna la rece si cind glazura sa intarit cu un cutit fierbinte se portioneaza.
EU ADOR BANANELE ASA CA AM SA POSTEZ FOARTE MULTE PRAJITURI SI TORTURI CU BANANE
-
acum 12 aniPRAJITURA CU IAURT SI BANANE
BLATUL
200 g piscoturi
5o g fulgi de porumb
50 g alune
130 g unt
250 g ciocolata cu lapte
1lingura lapte prafPiscoturile le-am faramat si le-am amestecat cu fulgii de porumb ,cu alunele si cu laptele praf.
Se adauga untul topit si ciocolata topita si se amesteca totul bine.
Cadrul de prajitura la marimea 20/25 ,l-am pus direct pe platoul pe care ramane prajitura si am asezat apoi compozitia de blat cu lingura ,presand bine.
Blatul se poate pune la rece doar asa cum e ,fara crema si se taie apoi batoane care se servesc ca atare.Crema:
500 g iaurt simplu
150 g zahar pudra
250 g banane (am cantarit 3 banane decojite)
1 lingura zeama de lamaie
250 ml frisca
25 g gelatina.
Bananele taiate si facute pasta prin blender ,apoi stropite cu zeama de lamaie.
Iaurtul se amesteca cu zaharul , cu pireul de banane,cu frisca batuta si apoi cu gelatina hidratata in apa calda ...deci peste gelatina am pus cateva linguri de apa si apoi am pus-o putin pe abur cat sa se faca lichida dar sa nu fiarba ....am specificat asta deoarece eu cand scriu gelatina hidratata sa se stie ca se pune gelatina cu apa peste o cratita cu abur si asa lichida se amesteca cu crema,am mai fost intrebata cum e gelatina hidratata.
Crema am intins-o peste blat si am dat la rece cateva ore.
Se desface cadrul si se taie in patrate si apoi in triunghiuri ..fiecare cum vrea bucatica de mare .
Am caramelizat doua linguri de zahar si am pus in el cateva felii de banana ...se intorc pe o parte si pe alta apoi se scot pe farfurie ,cand sunt destul de reci se pun deasupra.