Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 11 ani
    Avatar
    Prima vizita 20 septembrie 2012
    Comentarii:
    Discutii: 1
    Dupa cum deja se stie zaharul stimuleaza eliberarea serotoninei care este “hormonul fericirii”. De aceea, instinctiv, cand ne simtim deprimati sau tristi dorim “ceva dulce”
    Zaharoza este un carbohidrat prezent in fructe si in legume. Cea mai mare cantitate de zaharoza se gaseste in trestie si in sfecla.

    Zaharul contine la fel de multe calorii per gram, precum orice alt carbohidrat, dar este singurul aliment care nu aduce in corp nuntrienti important ca fibrele, vitaminele si mineralele.

    Consumul moderat de zahar nu are efecte negative – decat daca suferim de o afectiune la care este interzis consumul de zahar. Din pacate multi dintre noi il consuma in cantitati excesive.

    Studiile arata ca in cazul unui consum zilnic de bauturi cu adaos de zahar riscul de diabet de tip 2 creste cu cca 26 %.
     
    Pe de alta parte zaharul este un furnizor de calorii (1 lingurita de zahar are 16 calorii) dar aceste calorii nu au nicio proprietate nutritionala , singurul castig fiind o scurta perioada energetica dupa care urmeaza senzatia de foame, organismul “cerand” ceva mai consistent din punct de vedere nutritiv.

    Din nefericire mai exista si alte aspecte negative ale consumului de zahar si anume:
    * provoaca dependenta din cauza stimularii productiei de serotonina.
    * conduce la imbatranirea organismului deoarece in cantitati excesive produce inflamatii (ca orice carbohidrat), ceea ce poate duce la probleme cardiace si poate provoca chiar boala Alzheimer.
    * deterioreaza dintii (cu cat consumama mai mult zahar si cu cat mai mult acesta ramane pe dinti, cu atat mai probabil vor exista probleme asociate cavitatii bucale)
    * duce la cresterea in greutate si poate duce chiar la obezitate
     
    Din toate aceste cauze este de preferat inlocuirea zaharului cu indulcitori , dar nu cu indulcitori de sinteza ci cu indulcitori naturali.

    In opinia mea cea mai buna varianta este Xylitolul deoarece prezinta urmatoarele avantaje:
    * este natural 100% -se produce prin fermentatie naturala,
    * slab glicemic -indice glicemic 7 comparativ cu 85 al zaharului
    * slab caloric-40% calorii,
    * arata si se comporta ca si zaharul avand aceeasi putere de indulcire,
    * are proprietati antibacteriene,
    * nu altereaza gustul alimentelor,
    * se poate folosi la temperaturi inalte,
    * se dizolva si la temperaturi mici,
    * nu are contraindicatii,
    * se foloseste de catre diabetici si in cure de slabire precum
    * este si antibacterian
    * ajuta foarte la mentinerea unei igiene bucale corespunzatoare
    Se numeste XyloSweet - 100% xylitol. Pentru mai multe detalii intrati pe www.xlear.ro.


    • Vote Down0Vote Up
  • 2 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 11 ani
    Avatar
    Prima vizita 24 septembrie 2012
    Comentarii: 2
    Discutii: 1
    at mai mult zahar pun in ceai si cafea1

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 11 ani
    Nicole
    Nicole     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 10
    Discutii:
    Daca pui 1 lingurita de zahar in cafea sau ceai nu e o problema, la fel si daca mananci o prajitura 1 data la cateva zile. Dauneaza daca nu poate trece ziua fara sa manaci ceva dulce o prajitura, doua, trei... Zaharul nu trebuie consumat in exces, dar nici eliminat de tot din viata noastra ... cu totii avem nevoie de dulce :)

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)