Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!
-
acum 11 ani
Ingrediente: 1 cana de orez; o vanata; 2 linguri de ulei ; piper; 3 castraveti murati; 1 ardel gras rosu; sare
Mod de preparare: pentru salate folosesc cel mai adesea orezul cu bobul lung prefiert. Se pune la fiert la foc mediu, dar apa trebuie sa fie deja fierbinte si deja sarata inainte sa adaugi orezul; Amesteci continuu pentru a evita ca orezul sa se lipeasca de baza vasului. Legumele trebuie curatate, clatite bine si taiate marunt; Trebuie inabusite apoi in putin ulei amestecat cu o cana de apa. Cand acestea s-au imuita, le adaugi in cratita cu orezul fiert, racit si sarezi dupa gust. Castravetii murati se taie rondele si le adaugi abia la final in salata.
-
acum 11 ani
O alta reteta unde ingredientele variaza putin : 200 g orez, 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 ardei portocaliu, 2 linguri mazare, 2 linguri de porumb boabe, 2 linguri masline fara samburi, 1 ceapa verde, ulei de masline, patrunjel, 1 lingura zeama de lamaie – optional, 1 morcov, 1 frunza dafin, sare.
Se fierbe orezul in apa cu putina sare, o lingurita ulei de masline, o frunza de dafin si un morcov. In acest timp se toaca ardeii, maslinele, ceapa, patrunjelul si morcovul fiert, la final. Se pot adauga in salata boabele de porumb, pentru mai multa culoare. Se adauga sare si ulei de masline si se amesteca pentru a omogeniza compozitia. Salata de orez cu legume se serveste rece ca atare sau se poate folosi pe post de garnitura.
-
acum 11 ani
Salata de orez cu legume, suna bine, si amandoua retetele mi se par grozave, nu stiu pe care sa o fac prima ... Cred ca o sa o incerc reteta ta Elena, pt ca mi s-au murat castravetii si au iesit foarte buni ... deja m-am hotarat multumesc fetelor >:D<