Tag: ghiveci-calugaresc - Coolinaria Forum https://forum.coolinaria.ro/discussions/tagged/ghiveci-calugaresc/feed.rss Fri, 10 May 24 16:30:49 +0300 Tag: ghiveci-calugaresc - Coolinaria Forum ro_Ro Retete preferate de post https://forum.coolinaria.ro/discussion/6/retete-preferate-de-post Fri, 04 Mar 2011 13:38:37 +0200 iulia_mihaela 6@/discussions
Nu stiu de voi dar... mie una imi place extrem de tare ghiveciul calugaresc :X
O sa adaug mai jos ingredientele si modul de preparare:
Ingrediente:
- 6 cartofi(ii taiem cuburi)
- 2 morcovi (ii taiem rondele)
- 2 ardei grasi (tot cuburi)
- 1 vanata (cuburi)
- 3 cepe (le taiem marunt)
- 250 ml. suc de rosii mai gros
- 100 ml. ulei
- 150 gr. mazare
- 150 gr. fasole verde
- 1 mar taiat
- 3-4 catei usturoi
- sare, piper, foi de dafin, verdeata (marunt)


Mod Preparare:
Punem uleiul la incins intr-o cratita mare, adaugam apoi ceapa, morovul si ardeii si le lasam la calit cam 3-4 min. Dupa pune cartofii si mai lasam pe foc cam 5 min.
Dupa cele 5 min, punem mazarea, fasolea, vanata, marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda si le amestecam pentru omogenizare. Acoperim cratita si lasam la foc mic 30 de min.

In acest timp nu amestecam in mancare pentru a nu sfarama legumele ci rasucim cratita la fel ca la sarmale

Apoi luam capacul, si punem sucul de rosii, usturoiul taiat marunt/zdrobit si bagam in cuptor cu focul mic timp de 25-30 min.

Daca sosul a scazut suficient, atunci mancarea este gata.
image]]>