Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 11 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    Pentru ca se apropie sezonul lor, as vrea sa-mi fac o lista cat mai lunga cu retete pentru mancaruri de vinete si salate de vinete. O reteta usoara este cea de "Vinete la gratar".

    Ingrediente:
    1 kg de vinete mici sau medii (4 bucati)
    10 linguri de ulei masline (sau floarea soarelui, pentru uns)
    busuioc
    sare, piper

    Pentru dressing:

    3-4 catei usturoi
    120 ml ulei masline
    suc de lamaie
    1/2 lingura otet de vin alb
    patrunjel
    1 varf bun lingurita chimion macinat

    Se taie vinetele felii subtiri de cca 0.5 cm. Se presara sare pe ambele parti ale feliilor, se aseaza pe servetele de bucatarie si se lasa cateva minute sa se scurga de apa. In acest timp pregatim dressingul: se amesteca uleiul cu sucul de lamaie si otetul. Se adauga usturoiul cu putina sare mare intr-un mojar. Se striveste bine pana devine pasta. Se adauga treptat cate o lingura de ulei peste usturoi, amestecand continuu ca la maioneza. Se continua procedeul pana pasta de usturoi se "leaga" (cam jumatate din cantitatea de ulei). Apoi se toarna uleiul mai rapid pentru a obtine un dressing mai lichid. Se adauga patrunjelul tocat si chimionul.
    Feliile de vinete se ung pe ambele parti cu ulei de masline sau de floarea soarelui, folosind o pensula. Se incinge tigaia grill la foc mare pentru 5 minute. Se da mai apoi focul la mic si se prajesc vinetele, cate 5 minute pe fiecare parte. Se iau feliile de vinete de pe grill folosind un cleste. Fiecare felie fierbinte se trece rapid prin dressing. Se aseaza intr-o farfurie in straturi. Pe fiecare strat se presara piper si busuioc taiat.
    Se lasa sa stea la temperatura camerei 1 ora, apoi se pot consuma. Se pot pastra la frigider, insa pentru servire trebuie aduse la temperatura camerei. Se pot servi simple, presarate cu branza feta, cu salate de rosii sau pentru sandwichuri de post.


    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)