Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 7 ani
    Andronic_Oana+Sorina
    Prima vizita 11 mai 2012
    Comentarii: 66
    Discutii: 32
    Mancaruri rapide - nu cred ca e o propunere care sa va dea pe spate caci toata lumea e in cautare de retete gustoase si rapide si chiar accesibile la pret (daca e sa fac cumparaturi expres pentru asa ceva).
    Eu m-am inspirat doar din ce am gasit "pe stoc" in dulapuri si frigider. Asadar : va propun o portie delicioasa de cus-cus cu piept de pui si ciuperci. Se prepara foarte simplu, in maxim jumatate de ora, cu tot cu spalat vasele si curatat masa de lucru, he he !
    Sa le luam pe rand. Ingredientele pe care le-am folosit eu sunt pentru doua persoane si avand in vedere ca era destul de tarziu pentru ora cinei, cantitatile au fost simtitor reduse, dar chiar si asa a ramas in cratita pentru inca o portie.
    Sa incepem. Se pregateste un piept de pui : se spala si se taie fasii cat de subtiri sau lungi dorim. Se condimenteaza cu sare, piper si usturoi zdrobit. Se lasa cateva minute pentru schimbul de arome, mai bine zis pentru furtul de arome, ca pieptul nu are personalitate :))) Intr-o cratita se pune apa la fiert pentru cus-cus. Cand aceasta atinge punctul de fierbere, sa pune cus-cusul si putina sare si se mai mesteca din cand in cand pentru a evita lipirea pastelor de fundul cratitei.
    Cus-cusul a fost cantarit tot din ochi, dar cred ca 150-200 de grame e suficient.
    Mai departe, daca doriti sa gatiti reteta cu ciuperci proaspete, va trebui sa va apucati mai intai de curatarea lor si calirea pana aproape de coacere. Asta va lungi timpul de pregatire a retetei. Eu am folosit insa ciuperci conservate, cam jumatate de cutie de 500 de g.
    Cat timp fierbe cus-cusul, caliti cipercile impreuna cu pieptul de pui. Acoperiti pentru cateva minute pentru a grabi coacerea. Cus-cusul fiert va fi pus la scurs pentru ca mai apoi sa fie turnat pentru cuperci si pui in sosul pe care il lasa acestea in tigaie. Potriviti de sare daca mai este nevoie si indreptati-va spre ghiveciul cu busuioc proaspat sau chiar si uscat.
    Impartiti frateste ce a iesit, presarati frunzulitele de busuioc si... gustati ! E foarte gustos ! Eu am adaugat putin sos dulce acrisor, specialitatea chinezeasca pe care am achizitionat-o din supermarket, dar daca nu va e pe plac, asezonati sau presarati orice va trece prin minte.
    Va urez pofta buna !
    Astept impresii ;)

    • Vote Down1Vote Up
  • 5 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 7 ani
    Albinuta
    Albinuta     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 87
    Discutii: 12
    Buna, am incercat retata ta desi nu ma dau in vant dupa cus-cus si sincer a iesit destul de gustos, doar ca am sarit peste busuioc cu toate ca e un condiment foarte laudat, mie nu imi place la gust. In plus am inlocuit sosul chinezesc cu un sos de gogosari, ultimul borcan facut anul trecut ... care printre altele mi-a iesit super tare, si daca vrei iti pot da reta mea :D

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Cred ca o s-o incerc si eu, ca prea bine imi suna! Si mai ales ca nu trebuie cine stie ce timp. Recunosc ca uneori sunt cam lenesa si prefer sa caut prin frigider ceva de mancate decat sa pregatesc. In alte zile, insa, ma loveste un chef de stat in bucatarie... si ma hranesc cu mirosul mancarurilor. cand sunt gata toate parca nu-mi mai este foame :)))

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Mihaela_C
    Mihaela_C     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 107
    Discutii: 4
    In general cus-cusul se pregateste foarte usor, asa ca aloc ultimul sfert de ora din pregatirea totala a preparatului pentru a ma ocupa de el. Eu prefer ceva usor cu piept de pui sau pulpe de pui cu cus-cus si banane prajite in unt, iese delicios intotdeauna. Se pregateste carnea de pui, prajita foarte putin sau facuta gratar... Pentru banane avem nevoie de niste banane nu foarte coapte, daca se poate cat mai verzi, ca sa ramana tari in momentul in care le trecem prin unt. Se rumenesc usor in tigaia incinsa in care s-a topit putin unt. Se intorc cand pe o parte cand pe cealalta pana capata o usoara nuanta maronie. Preparam spre final si cus-cusul. Se adauga putin ulei intr-o oala, se incalzeste, se pune cus-cusul, se amesteca si se lasa sa capete o culore aramie, atentie insa sa nu se arda de tot, pentru ca in momentul in care incepe sa se coloreze, fenomenul evolueaza destul de rapid si putem foarte usor sa-l ardem. Se adauga apa cat sa-l cuprinda bine, putin delikat sau doar sare si se amesteca. Se lasa la foc mic pentru vreo 10 minute, timp in care se amesteca din cand in cand. Boabele nu ar trebui sa se lipeaca in momentul in care e gata. Pe o farfurie asezam 2-3 bucatele de carne, 2 felii de banana prajita si cus-cusul. Pofta buna!

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    o retete usoara am abordat si eu in seara asta. pt. ca mai voiam ceva pe langa borsul de gaina, am ales tocana taraneasca de pui. Am calit usor o ceapa si 3 catei de usturoi maruntiti in 5-6 linguri de ulei, apoi am pus carnea. Dupa 2-3 minute pe fiecare parte am adaugat cartofii taiati cubulete si morcovul razuit. Am acoperit cu apa si am lasat sa fiarba. Dupa 20 de minute din momentul fierberii am pus gogosarul. Dupa alte 5 minute am potrivit de delikat, sare si piper si am pus si niste bulion. Am amestecat bine, iar apoi am oprit focul.
    Initial nu credeam ca o sa iasa cine stie ce, dar apoi era o aroma in bucatarie! :D

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 6 ani
    Avatar
    Prima vizita 22 septembrie 2013
    Comentarii: 3
    Discutii:
    Ce-i drept mi-a plouat in gura, insa nu pot sa-mi dau seama ce inseamna rapid pentru voi. Retetele de mai sus par destul de eleborate si nu cred ca m-as apuca de ele dupa 12 ore de servici. Eu am observat ca niste retete extrem de simple pot fi si gustoase, iar de curand am descoperit hrisca gatita putin cu piept de pui, sau cartofi fierti, decojiti ca si garnitura pentru siliotca moldoveneasca.

    • Vote Down0Vote Up


Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)




Statistici T5