Logheaza-te aici pentru a putea adauga comentarii si discutii noi pe forum!

  • acum 7 ani
    Rap_Ale
    Rap_Ale     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 26
    Discutii: 14
    Un snack usor si sanatos:

    - felii de paine prajita cu doua felii de branza Gruyere/Emmenteler pe deasupra si cu 2 felie de mar taiate rotund puse peste branza.
    Excelent si pentru copii, la scoala.


    • Vote Down0Vote Up
  • 18 Comentarii sorteaza in functie de:
  • acum 7 ani
    alidalen
    alidalen     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 18 aprilie 2012
    Comentarii: 15
    Discutii:
    Si eu apelez la paine cu branza :D uneori cand sunt in pana de idei. Dar folosesc telemea rasa pe felii de branza putin unse cu unt sau ulei de masline si bagate la cuptor pana se topeste branza. Poti adauga o felie de sunca sau de muschiulet deasupra. E o reteta foarte usoara care ma salveaza si cand mi-e lene sa mai inventez ceva

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Rap_Ale
    Rap_Ale     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 26
    Discutii: 14
    Tot ceva cu paine prajita: am facut la o petrecere ceva rapid si care s-a mancat repejor: peste felii de toast de forma triunghiulara unse cu crema de branza (gen Hochland) se pun fasii de somon fume. Delicios!

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Rap_Ale
    Rap_Ale     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 26
    Discutii: 14
    A! si am uitat: adaugati si una-doua felii de lamaie (taiate in jumatate), ca in imaginea de la profilul meu - stanga :-D

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Snacksuri din cartofi

    Ingrediente:

    cartofi
    ulei de masline
    seminte de susan / curry

    Mod de preparare:

    Spalati si taiati cartofii felioare subtiri pe care le ungeti apoi cu ulei de masline. Presarati susan pe fiecare felie si asezati-o in tava de copt pe hartia pergament. Coaceti timp de 10 minute, in cuptorul incins in prealabil. Aceeasi versiune de chipsuri o puteti incerca cu curry. Inlocuiti susanul cu acest condiment si veti obtine chipsuri la fel de sanatoase si savuroase.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Gogo
    Gogo     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 07 aprilie 2011
    Comentarii: 43
    Discutii: 3
    Eu nu sunt de acord cu chipsurile, cred ca sunt foarte nesanatoase, mai ales cele cumparate de la magazin. Dar am avut o perioada, cam acum un an cand mancam o punga de chipsuri noaptea la un film. Mi-a fost rau, asa ca am incercat sa pastrez ideea de baza dar sa schimb alimentul. De obicei, cand vizionez un film fac un platou de fructe format din : un mar taiat cubulete, o portocala, o grefa. Am incercat sa inlocuiesc chipsurile cu fructe. Este si un inlocuitor bun pentru masa de seara, care ar trebui sa fie mai usoara. Puteti sa folositi tot felul de fructe, orice va place.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Creatza
    Creatza     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 27 aprilie 2012
    Comentarii: 14
    Discutii:
    Ati mancat vreo data chipsuri din fructe? De fapt, sunt un fel de fructe uscate :D.

    Ingrediente:

    portocale
    mere
    banane

    Mod de preparare:

    Am taiat fructele felii subtiri si le-am pus in deshidrator. Am setat la 45 grade. Au fost gata in cca 6 ore.

    Sfat: daca nu aveti deshidrator, aceste minunatii se pot face si cu ajutorul cuptorului. Pregatiti fructele la fel, taindu-le felii subtiri, apoi fie le asezati pe un gratar (ca sa se ventileze - varianta foarte buna), fie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le puneti in cuptor, la temperatura minima (eventual cu usa intredeschisa, ca sa permita aerului sa circule) si le lasati acolo cateva ore, pana se usuca (daca e nevoie, le mai intoarceti din cand in cand). Se mai pot lasa peste noapte la temperatura aerului, sa se desavarseasca uscarea.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Anny
    Anny     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 26 aprilie 2012
    Comentarii: 11
    Discutii:
    Ti-as recomanda niste bulete de cascaval.
    300 g cascaval
    300 g branza grasa
    2 oua
    5 linguri faina
    un praf de copt
    sare, piper si ulei

    Intr-un vas punem branza, cascavalul ras, ouale si praful de copt. Adaugam sare si piper in functie de gusturi si apoi amestecam bine ingredientele pana cand obtinem o compozitie omogena. Datorita prafului de copt, dupa cateva minute compozitia pentru bulete va deveni vizibil mai pufoasa. Adaugam treptat cele cinci linguri de faina in compozitia pentru bulete si amestecam pana cand aceasta devine lipicioasa. Modelam buletele de dimensiunea unei nuci. Incingem uleiul si punem buletele de cascaval la prajit atunci cand acesta s-a incins bine. Le scoatem pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.
    Daca nu vrei sa folosesti ulei, buletele se pot pune intr-o tava la cuptor pentru vreo 10 min.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Ursu_Elena
    Ursu_Elena     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 19 aprilie 2012
    Comentarii: 57
    Discutii: 58
    Batoane din fructe uscate sau cereale, mai ales daca esti la dieta le recomand pentru ca sunt consistente si iti taie pofta de mancare. Eu mai folosesc drept snack-usuri si stafidele, sunt dulci, sanatoase si nu te ingrasa. Daca nu iti place prea mult dulcele si totusi nu vrei sa iti gatesti o portie de cartofi recomand, maslinele negre.

    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    Creatza
    Creatza     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 27 aprilie 2012
    Comentarii: 14
    Discutii:
    si eu recomand niste bulete.

    Ingrediente:

    500 gr branza mai grasa (cascaval)
    2 oua
    4 linguri faina
    1 varf de cutit praf de copt

    Mod de preparare:

    Se amesteca ingredientele bine, se formeaza bile de marimea unei cirese mai mari (se umfla mult in timpul prajitului), se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc putin, iar apoi se scot pe hartie absorbanta, respectiv servete. Se servesc atat reci, cat si calde.


    • Vote Down0Vote Up
  • acum 7 ani
    tib19
    tib19     Link Comentariu
    Membru
    Prima vizita 20 aprilie 2012
    Comentarii: 130
    Discutii: 2
    Snacksuri sanatoase? Parca se cam contrazic termenii :)). Cand mi-i pofta de e-uri, dau o fuga pana la magazin si imi iau ceva. Recunosc ca e mult mai sanatos sa aleg niste fructe, dar uneori nu rezist tentatiei :)). Alteori pregatesc ceva asa cum isi facea si tata cand era copil. Curat niste cartofi, ii spal bine, ii feliez subtire, ii sarez, iar apoi ii pun direct pe plita incinsa (bineinteles, incins). Iese un pic de fum, dar aroma si gustul cartofilor, care imi amintesc de Teleenciclopedie si de copilarie, fac totul! Ii prefer in special iarna, cand afara e foarte frig, iar in casa miroase a scrijele (regionalism de prin Moldova).

    • Vote Down0Vote Up


Taguri

Cei mai activi utilizatori

Utilizatori online: (0)




Statistici T5